Αναζήτηση:
. > Ειδήσεις - Νέα > Θέσεις Προτάσεις-Δελτία Τύπου > Αγροτική Οικονομία και Πολιτική
Αγροτική Οικονομία και Πολιτική
01/03/2024ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΡΝΙΘΩΝ ΚΡΕΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ -  (pdf-0,55MB)
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις περιπτώσεις εκτροφής ορνίθων κρεοπαραγωγής στο ΟΣΔΕ πρέπει να δηλώνεται το πόσα κοτόπουλα παράγονται ανά έτος. Τη στιγμή της υποβολής της ΕΑΕ ο πτηνοτρόφος δηλώνει το άθροισμα των κοτόπουλων που έχει παράξει μέχρι τότε συν εκείνο που θα παράξει μέχρι το τέλος της περιόδου που αφορά το ΟΣΔΕ για το συγκεκριμένο έτος.
01/03/2024ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024, ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ) -  (pdf-0,94MB)
Το Δελτίο Τιμών παρέχει μια μηνιαία περίληψη των τιμών για τα πιο αντιπροσωπευτικά αγροτικά προϊόντα, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
29/02/2024ΥΠ.Α.Α.Τ.: 33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΓΚΩΝ & ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΠ 2023-2027 (ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, 29/2-1/3/2024 & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, 1/3/2024) -  (pdf-476KB)
Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 & την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 και ώρα έναρξης στις 09:30, στο Λουτράκι Αλμωπίας στην Πέλλα, θα πραγματοποιηθεί το «33ο Συνέδριο Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ μέσω του προγράμματος LEADER». Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στα Γιαννιτσά Πέλλας εσπερίδα με θέμα: «Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027 (ΣΣ ΚΑΠ)» και ώρα έναρξης στις 19:00.
27/02/2024ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΥΨΟΥΣ 70 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΕΤΟΥΣ 2023 -  (pdf-454KB)
Τη Δευτέρα 26η Φεβρουαρίου 2024 θα καταβληθούν 70 εκ. € από τον ΕΛ.Γ.Α. στους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου υπέστησαν ζημίες κατά το έτος 2023. Πρόκειται για το 1ο κύμα πληρωμής αποζημιώσεων, μάλιστα σε μία πληρωμή και στο 100% της αξίας των πορισμάτων, με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερα εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΛ.Γ.Α., στους δικαιούχους παραγωγούς.
23/02/2024ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗΣ. ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ 127.232 ΓΕΩΡΓΟΥΣ -  (pdf-468KB)
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από το συνδυασμό γεωπολιτικών φαινομένων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, ακραίων καιρικών φαινομένων της τελευταίας περιόδου, που έπληξαν τη χώρα μας και άλλα γεγονότα που επηρεάζουν την παραγωγή και τα έσοδα των γεωργών, όπως το υψηλό κόστος εισροών και η χαμηλή αξία παραγωγής, το ΥπΑΑΤ στήριξε και αξιοποιεί τη δυνατότητα που δίνει ο Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2024/587 σχετικά με παρέκκλιση όσον αφορά στην εφαρμογή του Προτύπου για την Καλή Γεωργική και Περιβαλλοντική Κατάσταση (ΚΓΠΚ) 8 «Ελάχιστο ποσοστό των γεωργικών εκτάσεων που διατίθεται σε μη παραγωγικές εκτάσεις ή στοιχεία».
23/02/2024ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ -  (pdf-65KB)
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε έγγραφο στη βελγική Προεδρία στο οποίο περιγράφονται οι πρώτες πιθανές δράσεις για τη μείωση του διοικητικού φόρτου που επιβαρύνει τους γεωργούς. Το έγγραφο, το οποίο θα συζητηθεί με τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γεωργίας της 26 Φεβρουαρίου, απαριθμεί μια σειρά βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων δράσεων που μπορούν να αναληφθούν για την επίτευξη απλούστευσης. Αυτό θα χρησιμεύσει ως βάση για συζητήσεις και κοινή δράση με τις χώρες της ΕΕ.
19/02/2024ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ 3ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ -  (pdf-0,73MB)
Σε τροποποίηση της εγκυκλίου εφαρμογής της 3ης πρόσκλησης των νέων γεωργών προχώρησε το Υπ.Α.Α.Τ.. Η τροποποίηση αφορά στον έλεγχο των φορολογικών στοιχείων.
19/02/2024ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π3-75.1) -  (pdf-0,71MB)
Σε διευκρινήσεις όσον αφορά την Προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης των γεωργών νεαρής ηλικίας (Παρέμβαση Π3-75.1) προχώτησε το Υπ.Α.Α.Τ..
19/02/2024Π.Ο.Σ.Γ.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 10.1.08 (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ) -  (pdf-0,82MB)
Με επιστολή της προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.) επισημαίνει τα προβλήματα που σχετίζονται με την υποβολή των δικαιολογητικών έτους 2023 στο πληροφορικό σύστημα της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)».
16/02/2024Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2023 -  (pdf-441KB)
Υλοποιώντας το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει ότι άνοιξε σήμερα 15 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τυχόν τροποποιήσεις και διορθώσεις επί της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2023.
15/02/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΙΜΩΝ ΕΙΣΡΟΩΝ ΚΑΙ ΕΚΡΟΩΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023) -  (pdf-252KB)
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα στοιχεία του μηνός Δεκεμβρίου 2023 για τους Δείκτες Τιμών Εισροών και Εκροών στη Γεωργία - Κτηνοτροφία.
14/02/2024ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΥΠΟ ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ -  (pdf-54KB)
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε επίσημα κανονισμό με τον οποίο χορηγείται μερική εξαίρεση στους ευρωπαίους γεωργούς από τον κανόνα της αιρεσιμότητας για τις εκτάσεις υπό αγρανάπαυση. Αυτό αποτελεί συνέχεια της πρότασης της Επιτροπής που υποβλήθηκε στις 31 Ιανουαρίου και των συζητήσεων με τα κράτη μέλη σε συνεδριάσεις επιτροπών. Ο κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ στις 14 Φεβρουαρίου, και θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1 Ιανουαρίου για ένα έτος, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024.
13/02/2024ΓΕΩΤ.Ε.Ε: ΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ" -  (pdf-1,65MB)
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αποφάσισε να διοργανώσει Ημερίδα με τίτλο «Δασικές Πυρκαγιές. Συμπεράσματα και Κατευθύνσεις. Η περίπτωση του Έβρου», την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο ASTIR EGNATIA.
09/02/2024ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ 30η AGROTICA 2024 -  (pdf-498KB)
Πολυδιάστατη ήταν η συμμετοχή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην 30η AGROTICA 2024.
08/02/2024ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της διαβούλευσης επί του Σχεδίου Νόμου «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης», απέστειλε στο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τις σχετικές παρατηρήσεις και προτάσεις του.
07/02/2024ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ -  (pdf-62KB)
Η Επιτροπή δρομολόγησε έναν νέο διαδραστικό οδηγό για τη χαρτογράφηση όλων των ευκαιριών χρηματοδότησης που διατίθενται σε επίπεδο ΕΕ για τις αγροτικές περιοχές. Τα κονδύλια και τα προγράμματα της ΕΕ που μπορούν να προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία στις αγροτικές περιοχές είναι τεράστια. Ωστόσο, ο προσδιορισμός της καταλληλότερης επιλογής δεν είναι πάντοτε απλός για τους δυνητικούς δικαιούχους. Η αγροτική εργαλειοθήκη συγκεντρώνει ευκαιρίες χρηματοδότησης από 26 διαφορετικά ταμεία της ΕΕ, από την κοινή γεωργική πολιτική έως τα ταμεία συνοχής, το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» και τον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Σε λίγα μόνο κλικ, οι επιχειρηματίες της υπαίθρου και οι τοπικές αρχές μπορούν να βρουν την καλύτερη διαθέσιμη χρηματοδότηση που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν το σχέδιό τους.
06/02/2024ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. «ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» -  (pdf-248KB)
Παρακολουθήστε Μαγνητοσκοπημένη την Ημερίδα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. «ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» μέσα από το κανάλι του Επιμελητηρίου στο youtube.
06/02/2024ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΤΟΜΕΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ. -  (pdf-0,73MB)
Τομές στον τρόπο ανάπτυξης της κτηνοτροφίας, της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών, αλλά και τη μεταρρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, προβλέπει το Σχέδιο Νόμου Του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο: «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης». Παράλληλα με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να μειώσουν το ενεργειακό κόστος της παραγωγής του, αφού προβλέπονται κανόνες με βάση τους οποίους θα μπορούν να τοποθετούν φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας και να συνεχίζεται η αγροτική εκμετάλλευση των συγκεκριμένων εδαφών.
05/02/2024ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. «ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» -  (pdf-1,36MB)
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στα πλαίσια συμμετοχής του στην 30η Αgrotica, σε συνεργασία με την ΠΟΣΓ, πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Νέοι Αγρότες και Γεωργικοί Σύμβουλοι». Η ημερίδα χαρακτηρίστηκε τόσο από την, πέρα του αναμενόμενου, μεγάλη συμμετοχή όσο και από την πληρότητα και την επικαιρότητα των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν. Tην εκδήλωση παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση, μέσω live streaming, περισσότερα από 300 άτομα.
01/02/2024ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ ΝΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ -  (pdf-59KB)
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να επιτραπεί στους γεωργούς της ΕΕ να κάνουν χρήση παρεκκλίσεων από τους κανόνες της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής για το έτος 2024, υποχρεώνοντάς τους να διατηρήσουν ορισμένες περιοχές μη παραγωγικές. Η πρόταση της Επιτροπής, η οποία εστάλη σήμερα στα κράτη μέλη που θα ψηφίσουν επ αυτής σε συνεδρίαση της επιτροπής, παρέχει μια πρώτη συγκεκριμένη πολιτική απάντηση για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των γεωργών σχετικά με το εισόδημα. Ακολουθεί επίσης τα αιτήματα που διατύπωσαν αρκετά κράτη μέλη κατά τις συνόδους του Συμβουλίου Γεωργίας.
30/01/2024ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ -  (pdf-6,60MB)
Η παρακάτω εισήγηση-πρόταση, επικεντρώνεται στα θέματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τον ΕΛ.Γ.Α, παραθέτοντας στοιχεία, σκέψεις, προτάσεις και ιδέες, προκειμένου να μελετηθούν και να αξιολογηθούν, ελπίζοντας να αποτελέσουν χρήσιμο υλικό στους σχεδιασμούς και στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, για την βελτίωση, την ποιοτική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΛ.Γ.Α, ώστε με αυτό τον τρόπο να εξασφαλιστεί η μελλοντική βιωσιμότητα του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της χώρας.
30/01/2024ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ -  (pdf-491KB)
Ξεκινά από την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 η υλοποίηση 819 Προγραμμάτων Κατάρτισης για Νέους Γεωργούς, διάρκειας 150 ωρών έκαστο. Στις καταρτίσεις θα συμμετάσχουν 14.627 δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις», για τους δικαιούχους της 3ης Προκήρυξης του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020». Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης είναι 14.295.950 €.
30/01/2024ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ -  (pdf-56KB)
Ο στρατηγικός διάλογος, ο οποίος ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης το 2023, θα εξετάσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έθεσαν οι συμμετέχοντες στον διάλογο, όπως ένα δίκαιο βιοτικό επίπεδο για τους γεωργούς και τις αγροτικές κοινότητες, η στήριξη της γεωργίας εντός των ορίων του πλανήτη μας και των οικοσυστημάτων της, η αξιοποίηση των τεράστιων ευκαιριών που προσφέρουν η γνώση και η τεχνολογική καινοτομία και η προώθηση ενός ακμάζοντος μέλλοντος για το σύστημα τροφίμων της ΕΕ σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο.
24/01/2024ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023, ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ) -  (pdf-0,90MB)
Το Δελτίο Τιμών παρέχει μια μηνιαία περίληψη των τιμών για τα πιο αντιπροσωπευτικά αγροτικά προϊόντα, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
16/01/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΙΜΩΝ ΕΙΣΡΟΩΝ ΚΑΙ ΕΚΡΟΩΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023) -  (pdf-252KB)
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε την εξέλιξη των Δεικτών Τιμών Εισροών και Εκροών στη Γεωργία - Κτηνοτροφία για τον μήνα Νοέμβριο 2023.
15/01/2024ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ -  (pdf-0,88MB)
Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., αποτελούμενη από τους κ.κ. Μενέλαο Γαρδικιώτη Πρόεδρο, Ε. Σπυρίδη Β’ Αντιπρόεδρο, Ν. Μπόκαρη Ταμία, Π. Παράσχο Οργανωτικό γραμματέα και τα μέλη Ρ. Γιοβαννόπουλο, Δ. Γκούτη, B. Δελησταμάτη, Θ. Κουρεμπέ, Γ. Κυριάκη και Μ. Χριστόπουλο.
11/01/2024ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ -  (pdf-0,80MB)
Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συναντήθηκε με τον Υφυπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ κ. Διονύσιο Σταμενίτη, στο γραφείο του στο ΥΠΑ.Α.Τ στην Αθήνα. Από την πλευρά του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μενέλαος Γαρδικιώτης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Μάμαλης Σπυρίδων, Θεοφάνης Κουρεμπές, Νικόλαος Μπόκαρης, Ρήγας Γιοβαννόπουλος, Ευθύμιος Σπυρίδης, Παναγιώτης Παράσχου, Χριστόπουλος Μιλτιάδης, Βασιλική Ζαφειροπούλου, Βασίλειος Δελησταμάτης.
08/01/2024ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ -  (pdf-0,87MB)
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΤΟΫΓΕΙΑ, ΤΑ ΒΙΟΚΤΟΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 09:00.
04/01/2024ΥΠ.Α.Α.Τ.: 6ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 4.1.1 ΚΑΙ 4.1.3 (ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ) ΤΟΥ Π.Α.Α. - 9ΜΗΝΗ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ -  (pdf-0,61MB)
Συγκεκριμένα και για τις δύο Δράσεις που αφορούν σε Σχέδια Βελτίωσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ανακοινώνουν ότι δίνεται 6μηνη παράταση ενώ ειδικά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Ρόδου δίνεται 9μηνη παράταση για την ολοκλήρωσή τους.
04/01/2024ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΔΙΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ 10.01.04 «ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΌ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» -  (pdf-2,64MB)
Η έκδοση της πρόσκλησης αναμένεται εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους 2024 και οι δεσμεύσεις των δικαιούχων θα είναι διετούς διάρκειας. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα ετήσιας παράτασης των δεσμεύσεων για τους παραγωγούς που έχουν ενταχθεί στη δράση 10.1.04 στο πλαίσιο της 2ης και 3ης Πρόσκλησης, το έτος 2022, αμέσως μετά τη λήξη των διετών δεσμεύσεων τους, την 15η Φεβρουαρίου 2024, χωρίς να υπάρξει διακοπή. Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης για ετήσια παράταση θα γίνει κατόπιν έκδοσης σχετικής Πρόσκλησης.
Εκδηλώσεις
Previous Μάρτιος 2024 Next
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
 
 
 
 
1
2ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
,Ηλιούπολη- Αθήνα (Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης»),Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

3ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
,Ηλιούπολη- Αθήνα (Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης»),Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

4
5
6
7ΗΜΕΡΙΔΑ: ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
,Αλεξανδρούπολη (Ξενοδοχείο ASTIR- EGNATIA),Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
217Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
,Αθήνα – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο,Γ.Π.Α., Α.Π.Θ., Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
,Λάρισα,Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, ΥΠΕΝ

22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 
3 2024
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιούπολη- Αθήνα (Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης») 2 - 3 Μαρτίου 2024 Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας 
ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τηλ. 2103618118


-ΗΜΕΡΙΔΑ: ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη (Ξενοδοχείο ASTIR- EGNATIA) 7 Μαρτίου 2024 Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας 
ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τηλ. 2103618118


-7Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Αθήνα – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο 21 Μαρτίου 2024 Γ.Π.Α., Α.Π.Θ., Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 
ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τηλ. 2103618118Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel