Αναζήτηση:
. > Ειδήσεις - Νέα > Δραστηριότητες Λοιπών Γεωτεχνικών Φορέων
Δραστηριότητες Λοιπών Γεωτεχνικών Φορέων
05/10/2022Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 -  (pdf-60KB)
Η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. ανακοινώνει την προκήρυξη Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας, στις 13 Οκτωβρίου 2022, από 7 έως 11 π.μ. και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις 9πμ, από κοινού με την ΕΜΔΥΔΑΣ.
05/10/2022ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ.: ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ -  (pdf-0,50MB)
Με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Φθιώτιδας – Ευρυτανίας ζήτα την άμεση πρόσληψη Γεωπόνων, μέσω της διαδικασίας προκηρύξεων ΑΣΕΠ, για την κάλυψη των σοβαρών αναγκών των γεωτεχνικών υπηρεσιών που εδράζονται στην περιοχή Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.
03/10/202220ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -  (pdf-0,81MB)
Δημοσιεύεται το Πρόγραμμα του 20ου Πανελλήνιου Φυτοπαθολογικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 3-6 Οκτωβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.
03/10/202210th INTERNATIONAL CONFERENCE ONINFORMATION & COMMUNICATION TECNHOLOGIES IN AGRICULTURE, FOOD AND ENVIRONMENT (HAICTA 2022) -  (pdf-192KB)
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Διεθνές Συνέδριο HAICTA 2022 (10th International Conference on Information & Communication Technologies in Agriculture, Food and Environment) που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (HAICTA) στην Αθήνα, κατά το διάστημα 22 με 25 Σεπτεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre.
03/10/2022ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε: ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ -  (pdf-432KB)
Με παρέμβασή του προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, ο Σύνδεσμος Γεωλόγων Μελετητών Ελλάδας ζητά την άμεση τροποποίηση της διακήρυξης με τίτλο: «Μελέτη Σύνταξης Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Ενοτήτων Αργαλαστής, Αφετών και Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου», ώστε να συμπεριληφθεί η συμμετοχή πτυχίου κατηγορίας 20 (Γεωλογικές Μελέτες και Έρευνες).
30/09/2022ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 36ου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει το οριστικό Πρόγραμμα του 36ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα λάβει χώρα στο Αγρίνιο (Παπαστράτειο Μέγαρο) από 5 έως 7 Οκτωβρίου 2022. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε (5) εισηγήσεις γενικού κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος & τριάντα εννέα (39) πρωτότυπες επιστημονικές ανακοινώσεις καθώς επίσης και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις στις οποίες συγκαταλέγονται: 1) έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ο Κύκλος του Μαλλιού του Προβάτου» από το αρχείο του Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων Ιωαννίνων, 2) έκθεση προϊόντων από μαλλί προβάτων εγχώριων φυλών, σε συνεργασία με «The Pokari Project», 3) επίσκεψη σε εκτροφές βοοειδών Βραχυκερατικής φυλής, ίππων Πίνδου και σε παραδοσιακό τυροκομείο στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας. Σημειώνεται ότι το 36ο Συνέδριο της Ε.Ζ.Ε. έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους Αγρινίου & Αμφιλοχίας. Το αναλυτικό Πρόγραμμα και η αφίσα του Συνεδρίου βρίσκονται εδώ: http://www.eze.gr/events.html
29/09/2022ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ -  (pdf-0,57MB)
Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίζει και ολοκληρώνει την υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης διάρκειας 90 ωρών τον Οκτώβριο του 2022, στο πλαίσιο της δράσης 1.1.1 «Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς με Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις», στο πλαίσιο του υπομέτρου 6.3 «Ενισχύσεις για την Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020.
28/09/2022ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε.: 4ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ -  (pdf-1,07MB)
Ο Σύνδεσμος Γεωλόγων Μελετητών Ελλάδας (ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε.) συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων αυτοαπασχολούμενων γεωλόγων μελετητών, με την κυκλοφορία του 4ου Ενημερωτικού του δελτίου. Στο παρόν τεύχος υπάρχει πλήρης ενημέρωση των πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε., καθώς και των κοινών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους γεωλογικούς φορείς, προκειμένου να διασφαλίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών του.
20/09/2022ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε: ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ -  (pdf-359KB)
Με παρέμβασή του προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Σύνδεσμος Γεωλόγων Μελετητών Ελλάδας ζητά την άμεση τροποποίηση της διακήρυξης με τίτλο: «Μελέτη Βελτίωσης Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ν. Κύθνου, ώστε να συμπεριληφθεί η συμμετοχή πτυχίου κατηγορίας 20 (Γεωλογικές Μελέτες και Έρευνες).
16/09/2022ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ): ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΚΑΒΑΛΑ, 22-23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022) -  (pdf-468KB)
Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στα πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Loc Food Development and Cross Border Cooperation in the area of Agricultural Products and Traditional Food», προσκαλεί οργανώσεις και μεμονωμένους παραγωγούς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που ασχολούνται με τα παραδοσιακά προϊόντα διατροφής, να συμμετέχουν σε διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στην Καβάλα.
15/09/2022ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -  (pdf-102KB)
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος/Παράρτημα Ηπείρου, με αφορμή πρόσφατο γεγονός κακοποίησης ιπποειδούς σε περιοχή του Δήμου Ζίτσας, εξέδωσε σχετική Ανακοίνωση
20/07/2022ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Π.Θ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 296 ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ -  (pdf-0,79MB)
Δελτίο τύπου της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τη διάταξη του άρθρου 296 του ψηφισθέντος σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, βάσει της οποίας καταργούνται τα Ν.Π.Δ.Δ. διοίκησης του Αγροκτήματος και των Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ..
14/07/202218ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ-3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΩΣ 30/7/2022 -  (pdf-0,89MB)
Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιχθυολόγων καλεί όλους όσοι ασχολούνται με τα Υδάτινα οικοσυστήματα να συμμετάσχουν σε αυτό, με την παρουσίαση του επιστημονικού τους έργου. Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων θα διεξαχθεί 3-6 Νοεμβρίου 2022 στο Μεσολόγγι. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με την παρουσίαση του επιστημονικού τους έργου, καλούνται να υποβάλλουν τις εργασίες τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://forms.gle/4tftMHYTtLjcuVua7, μέχρι 30 Ιουλίου 2022.
13/07/2022ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΘ -  (pdf-133KB)
Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για να αποσυρθεί η διάταξη του άρθρου 296 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που προβλέπει την κατάργηση του ΝΠΔΔ - υφιστάμενου τρόπου λειτουργίας του Αγροκτήματος του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ συνυπέγραψαν 42 επικεφαλής φορέων. Μεταξύ αυτών ήταν και ο κ.κ.: Σπυρίδων Μάμαλης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Αθανάσιος Σαρόπουλος, Πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, Ζαφείρης Μυστακίδης, Πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Σιόγκας, Πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας και Δημήτρης Ντογκούλης, Πρόεδρος του ΓEΩT.E.E. Κεντρικής Ελλάδας.
08/07/2022ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΩΝ: ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ -  (pdf-1,24MB)
Το Ταμείο Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών απέστειλε στον Πρωθυπουργό, στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επιστολή με την οποία ζητά να εξεταστεί άμεσα η απόσυρση της διάταξης που προβλέπεται στο άρθρο 296 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που καταργεί το ΝΠΔΔ «ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΩΝ» και αφορά στα Πανεπιστημιακά Δάση Περτουλίου και Ταξιάρχη.
07/07/2022ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ Φ.Π. ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ. -  (pdf-6,36MB)
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ απέστειλε στον Πρωθυπουργό, και σε όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς παράγοντες, τις επιστολές του Τμήματος Γεωπονίας, του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ταμείου Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών που αφορούν στην προτεινόμενη τροπολογία που καταργεί τα ΝΠΔΔ που διαχειρίζονται το Αγρόκτημα και τα Πανεπιστημιακά Δάση του ΑΠΘ
05/07/2022ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΑΝΤΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΩ ΣτΕ» (ΤΕΤΑΡΤΗ, 6/7/2022) -  (pdf-0,95MB)
Η ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Ελιές καλαμών αντί Καλαμάτας μέσω ΣτΕ» την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω του Zoom, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/87073419428?pwd=rinbevBvY0tyl8nhvkdeR5x_SmrS55.1
04/07/20223η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 18ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΦΥΤΩΝ -  (pdf-1,49MB)
Δημοσιεύεται 3η Ανακοίνωση του 18ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών με τίτλο: "Βελτίωση Φυτών: καινοτομίες και προοπτικές για Βιώσιμη Ανάπτυξη". Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Βόλο, κατά το διάστημα 5 - 7 Οκτωβρίου 2022, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia Volos. Η Οργανωτική Επιτροπή, ορίζει ως νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή περιλήψεων για το 18ο συνέδριο της ΕΕΕΓΒΦ την 10η Ιουλίου 2022.
01/07/2022ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» -  (pdf-1,76MB)
Την Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κλιματική Αλλαγή», στο πλαίσιο δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE-IP AdaptInGR. Το πρόγραμμα της Ημερίδας, η οποία είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό, περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών, παρουσιάσεων και προβολές ταινιών σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή και θα υλοποιηθεί διαδικτυακά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται εδώ: https://shorturl.at/itFOX
27/06/2022WEBINAR ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ RIS3-MOSQUITO VISION -  (pdf-1,86MB)
Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 10:00-12:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο για το ερευνητικό έργο “RIS3 – Mosquito Vision” που υλοποιείται από την Οικοανάπτυξη Α.Ε. και τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
17/06/2022Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ -  (pdf-92KB)
Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ενημερώνει ότι, το τελευταίο 24ωρο, έχει λάβει καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης από τον Οργανισμό, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).
10/06/2022ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΛΑΣΗΘΙΟΥ: «ΝΕΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ» -  (pdf-462KB)
Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Λασιθίου Κρήτης (ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ.) ανακοινώνει Νέο Σεμινάριο Κατάρτισης και Πιστοποίησης στην Διαμεσολάβηση Κτηματολογικών Διαφορών, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά από 24-26 Ιουνίου 2022
06/06/2022ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ: 2o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ -  (pdf-193KB)
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων εξέδωσε το 2ο Ενημερωτικό Δελτίο για το 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ που θα πραγματοποιηθεί στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ από 3-6 Νοεμβρίου 2022.
03/06/2022ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -  (pdf-218KB)
Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων (Σ.Ε.Γ.) ζητά να πραγματοποιηθούν άμεσα διορισμοί μόνιμων Γεωλόγων εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να καλυφθούν τα υφιστάμενα οργανικά κενά.
31/05/2022ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: 15o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΡΙΣΤΟΝ ΜΕΝ ΥΔΩΡ» -  (pdf-3,94MB)
Η Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση(Ε.Υ.Ε.), με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυσή της, διοργανώνει το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριό της με θέμα: «Άριστον μεν ύδωρ» που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ., στις 2 και 3 Ιουνίου 2022. Στo συνημμένo αρχείo θα βρείτε το πρόγραμμα και την αφίσα του Συνεδρίου. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα: https://eye.web.auth.gr/hhaconference2022
27/05/2022ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ/ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΛΙΑΣ: WORKSHOP «LOCAL AND GLOBAL REACTIONS TO THE FOOD SECURITY CRISIS» -  (pdf-423KB)
Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνει ημερίδα με τίτλο: «LOCAL AND GLOBAL REACTIONS TO THE FOOD SECURITY CRISIS», Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα, στις 10 Ιουνίου 2022
25/05/2022Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.: ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -  (pdf-0,57MB)
Η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τις εκτός έδρας μετακινήσεις των Γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων.
25/05/2022Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -  (pdf-414KB)
Με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς, η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. τονίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αλματώδη αύξηση της τιμής των καυσίμων και ζητά την άμεση αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης των Γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων που μετακινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας με ιδιόκτητα αυτοκίνητα.
23/05/2022ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ: 3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ -  (pdf-2,21MB)
Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., ως φορέας λειτουργίας του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με το Ελληνικό Forum Γεωπάρκων, την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή της Unesco, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unesco, σας ανακοινώνει την διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου, με τίτλο «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στις 3 έως 5 Ιουνίου 2022.
19/05/20227η ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ -  (pdf-1,57MB)
Η Δραμοινογνωσία η μεγαλύτερη γιορτή οίνου, στην άρρηκτα συνδεδεμένη με τον θεό Διόνυσο γη της Δράμας, έρχεται 20-29 Μαΐου. Συναυλίες φημισμένων καλλιτεχνών, μουσικά events, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδριο οινοτουρισμού με επιφανείς ομιλητές και πολλές ακόμα δράσεις απαρτίζουν τη γιορτή αυτή του κρασιού και της ξεγνοιασιάς. Η Δράμα γίνεται επίκεντρο του οινοτουρισμού και εύχεται σε όλους «εις υγιείαν»! Δραμοινογνωσία: Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού!


Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel