Αναζήτηση:
. > Ειδήσεις - Νέα > Δραστηριότητες Λοιπών Γεωτεχνικών Φορέων
Δραστηριότητες Λοιπών Γεωτεχνικών Φορέων
27/05/2022ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ/ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΛΙΑΣ: WORKSHOP «LOCAL AND GLOBAL REACTIONS TO THE FOOD SECURITY CRISIS» -  (pdf-423KB)
Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνει ημερίδα με τίτλο: «LOCAL AND GLOBAL REACTIONS TO THE FOOD SECURITY CRISIS», Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα, στις 10 Ιουνίου 2022
25/05/2022Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.: ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -  (pdf-0,57MB)
Η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τις εκτός έδρας μετακινήσεις των Γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων.
25/05/2022Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -  (pdf-414KB)
Με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς, η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. τονίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αλματώδη αύξηση της τιμής των καυσίμων και ζητά την άμεση αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης των Γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων που μετακινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας με ιδιόκτητα αυτοκίνητα.
23/05/2022ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ: 3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ -  (pdf-2,21MB)
Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., ως φορέας λειτουργίας του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με το Ελληνικό Forum Γεωπάρκων, την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή της Unesco, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unesco, σας ανακοινώνει την διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου, με τίτλο «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στις 3 έως 5 Ιουνίου 2022.
19/05/20227η ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ -  (pdf-1,57MB)
Η Δραμοινογνωσία η μεγαλύτερη γιορτή οίνου, στην άρρηκτα συνδεδεμένη με τον θεό Διόνυσο γη της Δράμας, έρχεται 20-29 Μαΐου. Συναυλίες φημισμένων καλλιτεχνών, μουσικά events, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδριο οινοτουρισμού με επιφανείς ομιλητές και πολλές ακόμα δράσεις απαρτίζουν τη γιορτή αυτή του κρασιού και της ξεγνοιασιάς. Η Δράμα γίνεται επίκεντρο του οινοτουρισμού και εύχεται σε όλους «εις υγιείαν»! Δραμοινογνωσία: Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού!
18/05/2022ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ -  (pdf-0,57MB)
Το Σάββατο 14/5 ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων της 30ης Απριλίου 2022, με το άνοιγμα των επιστολικών ψήφων. Μετά την καταμέτρησή τους και την κατακύρωση του συνολικού αριθμού των ψήφων που έλαβε κάθε παράταξη, την Κυριακή 15/5 συγκροτήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου σε σώμα.
17/05/2022GFSA: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ» -  (pdf-169KB)
Ενημερωτική ημερίδα για τις Προοπτικές Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας των Δασολόγων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρες 10:00 – 15:00 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
17/05/2022ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 36ου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ (Ε.Ζ.Ε.) ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ -  (pdf-71KB)
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 36ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της που θα λάβει χώρα στην πόλη του Αγρινίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο, από 5 έως 7 Οκτωβρίου 2022. Το Συνέδριο θα υποστηριχθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου.
14/04/2022ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΩΛΟΓΩΝ (ΔΗΣΥΓΕ): ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ -  (pdf-0,71MB)
Η Δημοκρατική Συνεργασία Γεωλόγων (ΔΗΣΥΓΕ) καλεί με τη Διακήρυξή της τους Γεωλόγους-μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων να προσέλθουν μαζικά στις εκλογές που πραγματοποιεί ο ΣΕΓ στις 30 Απριλίου 2022 και να ενισχύσουν την παράταξη.
12/04/2022ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΠ ΩΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΔΟΜΩΝ -  (pdf-169KB)
Η ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ διοργάνωσε εκδήλωση με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης (μια ακόμα «νυχτερίδα») με θέμα: «Από τους 36 Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στον Έναν. Βήμα εμπρός ή βήμα πίσω;». Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου, συμμετείχαν υψηλοί προσκεκλημένοι, οι οποίοι ανέλυσαν το ζήτημα σε βάθος, τόσο από πλευράς διαχείρισης, όσο και από την πολιτική του πλευρά.
08/04/2022ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΣΑΒΒΑΤΟ, 30-4-2022) -  (pdf-0,52MB)
Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων (Σ.Ε.Γ.) θα γίνουν το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, από τις 09:00 έως τις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Αθήνα (Διδότου 26, 4ος όροφος).
04/04/2022ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΑΝΟΝΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ -  (pdf-82KB)
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας αποχαιρετούν τον αγαπητό συνάδελφο Τράντο Βασίλειο του Αλκιβιάδη, γεωπόνο που έφυγε από τη ζωή.
01/04/2022ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΑΠΟ ΤΟΥΣ 36 ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ.. ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ Ή ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ» -  (pdf-6,27MB)
Η ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο: «Από τους 36 φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, στον έναν…Βήμα μπρος ή βήμα πίσω». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 05 Απριλίου 2022 και ώρα 18:00
29/03/2022ΗΜΕΡΙΔΑ: «Η ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ» -  (pdf-0,65MB)
Μια σημαντική ημερίδα με τίτλο «Η Κυκλική Οικονομία στην Αγροτική Παραγωγή» διοργανώνεται το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου (Κτίριο Π.Ε. Μαγνησίας, 3ος όροφος) και ώρες 17:30- 20:30, με φυσική παρουσία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της εκδήλωσης μέσω internet. (όλες οι πληροφορίες στο www.karlaclima.gr και στο Fb: www.facebook.com/karlaclimachange) και απευθύνεται σε καλλιεργητές, παραγωγούς, γεωπόνους, επιχειρηματίες του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.
14/03/2022ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε.: 1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ -  (pdf-0,52MB)
Στα πλαίσια της πληρέστερης ενημέρωσης των μελών του Συνδέσμου Γεωλόγων Μελετητών Ελλάδας (ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε.), παρουσιάζεται το Νewsletter του ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε., ως αποτέλεσμα της ανάγκης τακτικής επικοινωνίας μεταξύ των Γεωλόγων Μελετητών για τις κυριότερες δραστηριότητες του Συνδέσμου, αλλά και για γενικότερα θέματα γεωλογικού ενδιαφέροντος. Στόχος του ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε. σε κάθε ενημερωτικό δελτίο, το οποίο θα αποστέλλεται στα μέλη ανά Τρίμηνο, είναι να παρουσιάζονται οι θέσεις του Συνδέσμου και να ανακοινώνονται νέα που αφορούν σε συνέδρια, επιστημονικές ανακοινώσεις, αλλά και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, καθώς και αναθεωρήσεις της σχετικής νομοθεσίας μελετών.
14/03/2022Ε.Ε.Δ.Ε.Π.: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΦΥΤΩΡΙΩΝ» -  (pdf-0,76MB)
Με επιστολή διαμαρτυρίας προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ης Ένωση Εργοληπτών Δασοτεχνικών Έργων & Πρασίνου (Ε.Ε.Δ.Ε.Π.) ζητά την ακύρωση της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς για έργο αναδάσωσης στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, στην οποία δεν καλούνται Εργολήπτες Δημόσιων Δασοτεχνικών Έργων και Εργοληπτικές Επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ πρασίνου, στελεχωμένες από Δασολόγο ή Τεχνολόγο Δασοπονίας.
09/03/2022ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ENVISION»: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ -  (pdf-0,57MB)
Σκοπός του ENVISION είναι η δημιουργία μιας τεχνολογικής λύσης για τους Οργανισμούς Πληρωμών αγροτικών ενισχύσεων και τους Οργανισμούς Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, η οποία θα είναι πρακτική, οικονομικά αποδοτική και θα τεκμηριώνει αξιόπιστα τη συνέπεια των γεωργών στην τήρηση των δεσμεύσεων των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
02/03/2022ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» -  (pdf-456KB)
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ως εταίρος του έργου PONTOS, πραγματοποιεί Ημερίδα για το Κοινό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου 2022, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν στην Παρατήρηση της Γης με τη συμβολή του προγράμματος Copernicus μέσω του έργου PONTOS για τη Μαύρη Θάλασσα και το Βόρειο Αιγαίο. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούν, στον τρόπο χρήσης των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του έργου.
01/03/2022ΓΕΚ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ -  (pdf-330KB)
Η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση- συζήτηση για την Κλιματική Μεταβολή και τον Πρωτογενή Τομέα και εξέδωσε σχετικό Δελτίο τύπου με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την εκδήλωση.
24/02/2022ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ Κ.Υ.Δ. ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ -  (pdf-64KB)
Μετά από την δημοσιοποίηση της τελευταίας πρόσκλησης για την πιστοποίηση των ΚΥΔ που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οι μάσκες έπεσαν. Χωρίς την πραγματοποίηση καμίας δημόσιας διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, αγνοώντας πλήρως το θεσμικά κατοχυρωμένα όργανο του κράτους, αλλά και χωρίς ενημέρωση του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να μην λάβει γνώση ο εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προχώρησαν σε ανάρτηση της πρόσκλησης στις 18/2/2022.
22/02/2022ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΕΔΥΘΕ): ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΣΛΙΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ -  (pdf-194KB)
Το Σάββατο 19 Φεβρουάριου 2022, με πρωτοβουλία του ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα συνάντηση εργασίας σχετικά με την πορεία του υδατικού – περιβαλλοντικού προβλήματος της Θεσσαλίας, παρουσία των προσκαλεσμένων βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων της ΕΔΥΘΕ.
21/02/2022ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ» (ΔΕΥΤΕΡΑ, 21/2/2022) -  (pdf-359KB)
Η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση (ΓΕΚ) διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Κλιματική μεταβολή και πρωτογενής τομέας», την Δευτέρα 21/2/2022, στις 17:00.
14/02/2022ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε.: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Γ.Ε.Μ.Η. -  (pdf-178KB)
Με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη, ο ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε. εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην υποχρεωτική εγγραφή των μελών του στο Γ.Ε.ΜΗ. και ζητά την εξαίρεση των Γεωλόγων Μελετητών από την επιπλέον επιβάρυνσή τους, με οποιουδήποτε είδους τέλους.
07/02/2022ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ (ΠΕΕΓΕΠ): ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ -  (pdf-296KB)
Η ΠΕΕΓΕΠ, η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου, φέτος γίνεται 30 ετών. Ιδρύθηκε το 1992, από μια ομάδα καταρτισμένων επαγγελματιών με όραμα για το μέλλον και εκπροσωπεί τους επιστήμονες που επαγγελματικά ασχολούνται με το Πράσινο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
31/01/2022ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ «ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ 2022» -  (pdf-125KB)
Η Ελληνική Γεωλογική εταιρία (ΕΓΕ) σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), τον Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων (ΣΕΓ) και λοιπούς συναφείς φορείς και οργανισμούς, διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Ημέρα Σταδιοδρομίας 2022».
27/01/2022Π.Ε.Γ.Δ.Υ.: ΑΙΤΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ -  (pdf-336KB)
Με επιστολή της προς τα αρμόδια Υπουργεία, η Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ζητά να χορηγηθεί επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους Γεωπόνους δημοσίους υπαλλήλους που απασχολούνται σε χώρους όπου οι συνθήκες εργασίας είναι από επιβαρυντικές έως και επικίνδυνες για την υγεία των εργαζομένων, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
20/01/2022Π.Ε.Γ.Δ.Υ.: ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠ.Α.Α.Τ -  (pdf-0,59MB)
Με επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ζητά να προβλεφθούν άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για την υπερωριακή απασχόληση των Γεωπόνων του ΥΠ.Α.Α.Τ..
19/01/2022ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: «15o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ» (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2-3/6/2022) -  (pdf-6,98MB)
Η Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση στη 2η ανακοίνωσή της γνωστοποιεί την παράταση της προθεσμίας υποβολής εργασιών που θα υποβληθούν για παρουσίαση στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από 2-3 Ιουνίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.
31/12/2021ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΓΕΚ): ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ -  (pdf-422KB)
Η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση (ΓΕΚ) εκφράζει την έντονη πολιτική διαφωνία της με την Απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Αμυρά (ΦΕΚ 6191/23-12-2021, Τεύχος Β’) να καταργήσει επτά Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΔΦΠΠ - Εθνικός δρυμός Πάρνηθας, Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής, Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων, Εθνικός Δρυμός Ολύμπου).
20/12/2021ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ: ΤΟ ΕΡΓΟ BALKANROAD ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ REGIOSTARS 2021 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΕΥΡΩΠΗ -  (pdf-2,52MB)
Δελτίο τύπου για το Βραβείο κοινού στην κατηγορία ΕΞΥΠΝΗ ΕΥΡΩΠΗ που πήρε το έργο BALKANROAD στον φετινό διαγωνισμό REGIOSTARS 2021.


Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel