Αναζήτηση:
Ειδήσεις-Νέα->Επαγγελματικά Θέματα->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  Με έκδηλη απορία και έντονο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο ανακοίνωσης της ηγεσίας του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, στην οποία αναφέρονται παντελώς αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες εναντίον του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με κυρίαρχη τον ισχυρισμό ότι, δήθεν, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έχει επιβάλλει τον αποκλεισμό των Κτηνιάτρων από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (!!!). Μάλιστα, πολλά ερωτηματικά μας προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά τις επικείμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ως άνω διαμαρτυρία δεν απευθύνεται καν στο Υ.ΠΑΙ.Θ., το οποίο είναι αρμόδιο να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις, αλλά στρέφεται αποκλειστικά εναντίον του Επιμελητηρίου, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων.

  Αντιπαρερχόμενοι το ύφος του εν λόγω κειμένου, που ξεπερνά κάθε όριο επιστημονικής και συναδελφικής δεοντολογίας, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον Π.Κ.Σ. πως το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ως συμβούλου της Πολιτείας επί ζητημάτων γεωτεχνικής παιδείας και έρευνας, αλλά και ως φορέα προάσπισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των γεωτεχνικών επιστημόνων της χώρας (Γεωπόνων, Δασολόγων, Κτηνιάτρων, Γεωλόγων, Ιχθυολόγων), έχει ζητήσει με επανειλημμένες παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (επιστολές, υπομνήματα, συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία κλπ) τη σύσταση ειδικότητας Κτηνιάτρων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η συγκεκριμένη έλλειψη άλλωστε αποτελεί και τον σημαντικότερο λόγο αδυναμίας πρόσληψης Κτηνιάτρων στη μέση εκπαίδευση.

  Στο παραπάνω πλαίσιο, το Επιμελητήριο επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η δυνατότητα απασχόλησης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση περιλαμβάνεται ρητώς στα νομοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα των Κτηνιάτρων (παρ. α του άρθρου 12 του Π.Δ. 344/2000), τονίζοντας πως η απουσία της ειδικότητας των Κτηνιάτρων εκπαιδευτικών, πέρα από άδικη και αδικαιολόγητη, στερεί περαιτέρω από τα μέλη του τη δυνατότητα απασχόλησης και σε άλλες εκπαιδευτικές δομές όπως Δ.Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. - Ι.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ. κλπ.

  Επιπλέον, στις σχετικές παρεμβάσεις του, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. υπογράμμισε ότι με βάση τη σχετική επιστημονική γνώση και εξειδίκευση που έχουν αποκτήσει στο πλαίσιο των σπουδών τους, οι Κτηνίατροι μπορούν να διδάξουν πληθώρα μαθημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών των ειδικοτήτων «Τεχνικός Ζωικής Παραγωγής» και «Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών» του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, αλλά και αρκετά μαθήματα που διδάσκονται ειδικότητες του Τομέα Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας (π.χ. Μικροβιολογία, Βιοχημεία, Υγιεινή) των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στη Γενική Εκπαίδευση, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επεσήμανε ότι οι Κτηνίατροι – μέλη του μπορούν να διδάξουν, με Β’ ανάθεση, το μάθημα «Βιολογία» σε όλες τις τάξεις των Γυμνασίων και των Λυκείων. Σημειώνουμε επίσης ότι, αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και αναφορικά με τις αναθέσεις διδασκαλίας και τη δυνατότητα απασχόλησης των Κτηνιάτρων ως εκπαιδευτών σε άλλες δομές της εκπαίδευσης όπως σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης των Δήμων κλπ.

  Πέραν των ανωτέρω, ως Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας τονίζουμε ότι, τα επαγγελματικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γεωτεχνικός χώρος, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, είναι πολυάριθμα και αναμφισβήτητα έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο ότι η επίλυσή τους, αλλά και η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων, απαιτούν τη συστράτευση και την καλόπιστη και εποικοδομητική συνεργασία όλων των γεωτεχνικών φορέων, χωρίς αδιέξοδες και διχαστικού περιεχομένου ρητορικές ή αποπροσανατολιστικές τακτικές.

  Τονίζουμε τέλος πως το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., σταθερά προσηλωμένο στις αρχές που εκπορεύονται από τον ρόλο του ως θεσμοθετημένου συμβούλου της Πολιτείας, αλλά και ως κοινού φορέα έκφρασης και δράσης των γεωτεχνικών – μελών του, θα συνεχίσει τη προσπάθειά του για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της παρεχόμενης γεωτεχνικής παιδείας και την ανάδειξη του ρόλου των γεωτεχνικών εκπαιδευτικών. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα συνεχίσει να επιδιώκει σταθερή συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των γεωτεχνικών, θεωρώντας ότι η επαγγελματική καταξίωση και κοινωνική αναβάθμιση των μελών του δεν μπορεί παρά να είναι αποτελέσματα ομαδικής προσπάθειας και συλλογικής δράσης όλων των φορέων του κλάδου.

  Από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Εκδηλώσεις
Previous Μάρτιος 2024 Next
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
 
 
 
 
1
2ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
,Ηλιούπολη- Αθήνα (Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης»),Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

3ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
,Ηλιούπολη- Αθήνα (Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης»),Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

4
5
6
7ΗΜΕΡΙΔΑ: ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
,Αλεξανδρούπολη (Ξενοδοχείο ASTIR- EGNATIA),Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
217Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
,Αθήνα – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο,Γ.Π.Α., Α.Π.Θ., Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
,Λάρισα,Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, ΥΠΕΝ

22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 
3 2024
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-ΗΜΕΡΙΔΑ: ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη (Ξενοδοχείο ASTIR- EGNATIA) 7 Μαρτίου 2024 Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας 
ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Τμήμα Εκδόσεων Εκδηλώσεων & Δημοσίων Σχέσεων τηλ. 2310278817,8 εσωτ.5


-7Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Αθήνα – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο 21 Μαρτίου 2024 Γ.Π.Α., Α.Π.Θ., Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 
ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Τμήμα Εκδόσεων Εκδηλώσεων & Δημοσίων Σχέσεων τηλ. 2310278817,8 εσωτ.5


-ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Λάρισα 21 Μαρτίου 2024 Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, ΥΠΕΝ 
ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Τμήμα Εκδόσεων Εκδηλώσεων & Δημοσίων Σχέσεων τηλ. 2310278817,8 εσωτ.5Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel