ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ISO 9001:2015
  
Αναζήτηση:
Skip Navigation Links
Ειδήσεις ΓΕΩΤ.Ε.Ε.->Συνέδρια Ημερίδες - Τρέχον Έτος->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΗΝ 11η ZOOTECHNIA, 2019»

Θεσσαλονίκη, 8 Φεβρουαρίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιτυχημένη η συμμετοχή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην 11η ZOOTECHNIA 2019


  Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) έδωσε το παρόν στην 11η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία - ZOOTECHNIA 2019, που πραγματοποιήθηκε 31 Ιανουαρίου - 3 Φεβρουαρίου 2019 στη Δ.Ε.Θ. - HELEXPO, στο Περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μαζί με τους υπόλοιπους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου (Περίπτερο 8, stand 5).  Το βράδυ της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων της 11ης ZOOTECHNIA στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός», με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, κ. Σπυρίδων Μάμαλης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ., Ευθύμιος Σπυρίδης, ο Ταμίας κ. Βασίλειος Δελησταμάτης και το Μέλος του Δ.Σ. κ. Ρήγας Γιοβαννόπουλος.

   Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το Επιμελητήριο οργάνωσε με επιτυχία δύο εκδηλώσεις. Μία εκδήλωση την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019, με θέμα «Η προστασία, η ευζωία και η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα: υπάρχουσα κατάσταση και νέοι προσανατολισμοί». Στην ημερίδα παρευρεθήκαν και απεύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σάββας Αναστασιάδης, εκπρόσωπος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και κτηνοτρόφος, ο κ. Δημήτριος Τσιάνος, και ο Γραμματέας Αγροτικού του ΚΙΝΑΛ και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κ. Μενέλαος Γαρδικιώτης. Κατά την έναρξη της ημερίδας  ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Ταμίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, κ. Βασίλειος Δελησταμάτης, επισήμανε ότι το Επιμελητήριο πιστεύει πως είναι αναγκαίο να αλλάξει η νομοθεσία που υπάρχει για τα ζώα στην Ελλάδα, και να τονισθεί ο σημαντικός ρόλος του κτηνιάτρου, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η ημερίδα μεταδόθηκε ζωντανά και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη ΕΔΩ.Ημερίδα: Η προστασία, η ευζωία και η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα:
υπάρχουσα κατάσταση και νέοι προσανατολισμοί», 01-02-2019

  Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019 σε συνδιοργάνωση με τον ΕΛΓΟ–ΔΗΜΗΤΡΑ και θέμα «ΦΕΤΑ το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝ: Προβλήματα και Προοπτικές». Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Καθηγητής Ν. Κατής, και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Καθηγητής Σπ. Μάμαλης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε τον στόχο της εκδήλωσης που είναι η κατάθεση των απόψεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και παραγωγών στη διαδικασία παραγωγής και εμπορίας της φέτας. Η φέτα είπε πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές και τη διαμόρφωση της εικόνας της. Τελειώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η φέτα αποτελεί εθνικό στόχο και αυτόν τον στόχο θέλει να υπηρετήσει σήμερα το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με την πραγματοποίηση αυτής της ημερίδας. Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Γερακίνα Μπιζμπινά ενώ παρέστησαν και οι βουλευτές Γ. Λαζαρίδης και Γ. Αρβανιτίδης. Τέλος, στην ημερίδα κατέθεσαν τις απόψεις τους για τη φέτα η Ν.Δ., εκπροσωπούμενη από την κα Φωτεινή Αραμπατζή, Βουλευτή Σερρών, το ΚΙΝΑΛ εκπροσωπούμενο από τον κ. Μιχάλη Τζελέπη, Βουλευτή Σερρών, το ΚΚΕ εκπροσωπούμενο από τον κ. Γεώργιο Παπαχρήστου, Γεωπόνο, οι ΑΝΕΛ εκπροσωπούμενοι από την κα Στέλλα Βαλάνη, Δικηγόρο και η Ένωση Κεντρώων, εκπροσωπούμενη από τον κ. Κωνσταντίνο Μπουκουβάλα, Πολιτευτή. Η ημερίδα μεταδόθηκε ζωντανά και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη ΕΔΩ.Ημερίδα: ΦΕΤΑ το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝ: Προβλήματα και Προοπτικές», 02-02-2019

  Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., το 22ο  Συμπόσιο Κτηνοτροφίας που διοργάνωσε η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) με θέμα «Η αιγοπροβατοτροφία σε κρίση. Αίτια, τρόποι, μέτρα και στρατηγικές αντιμετώπισής της». Την ίδια ημέρα παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα «Συνεργασία μεταξύ Α.Ε.Ι. και Αγροδιατροφικής Βιομηχανίας – The WINE LAB PROJECT» από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

  Τέλος, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Γουινέας, μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, στον εκθεσιακό χώρο του Περιπτέρου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα αλλά και τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γουινέας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Από το
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ


Εκδηλώσεις
Previous Απρίλιος 2019 Next
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ- Η ΚΑΠ ΜΕΤΑ ΤΟ 2020»
,Κομοτηνή (Αίθουσα «Γιώργος Παυλίδης» Νομαρχία),Παράρτημα Θράκης ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Europe Direct Ξάνθης & Κομοτηνής

2
3
420o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
,Αγρίνιο,Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία (ΕΖΕ)

520o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
,Αγρίνιο,Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία (ΕΖΕ)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE
,Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο Ι.ΒΕΛΛΙΔΗΣ),Πράσινο Ταμείο, Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ»
,Μακροχώρι Ημαθίας (Κέντρο Δήμητρα),Δήμος Βέροιας, ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Σύλλογος Γεωπόνων Ν.Ημαθίας, Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
,Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" (Αριστοτέλους 2, Μακροχώρι Ημαθίας)

620o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
,Αγρίνιο,Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία (ΕΖΕ)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»
,Πάτρα (Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαϊας ),Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ- ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
,Πάτρα (Ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ»)

7ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ- ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
,Πάτρα (Ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ»)

8
9ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΛΙΠΑΝΣΗ- ΘΡΕΨΗ ΕΛΙΑΣ»
,Άγιος Μάμας Χαλκιδικής ( Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ),ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Ένωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής, Επιμελητήριο Χαλκιδικής

ΗΜΕΡΙΔΑ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
,Αλεξάνδρεια Ημαθίας (Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου),Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Μακροχωρίου Ημαθίας ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δ. Αλεξάνδρειας

10ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΚΑΠ ΜΕΤΑ ΤΟ 2020: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ»
,Γρεβενά (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου),Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών, GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με την υποστήριξη του παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. , του Δήμου Γρεβενών και της Αντιπεριφέρειας Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Δ.Μ.

11ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ- ΑΠΟΡΡΕΟΥΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ»
,Θεσσαλονίκη (Αμφιθέατρο 301- Τμήμα Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ.),ΔΠΜΣ Αρχιτεκτονική Τοπίου Α.Π.Θ.

12
13ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΤΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ»
,Θεσσαλονίκη (Περίπτερο 8 της ΔΕΘ),ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με Παιδικούς Σταθμούς

ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ»
,Κοζάνη (Κοβεντάρειο),ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας, Δήμος Κοζάνης

14
15
16
17ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ
,Καλαμάτα (Ξενοδοχείο REX),ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας

18
19ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE
,Χανιά (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικού Δημαρχείου),Πράσινο Ταμείο, Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE

20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
4 2019
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΕΡΓΩΝ»

Αθήνα (Ίδρυμα Ευγενίδου) 8 - 11 Μαΐου 2019 ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών & άλλοι φορείς 


-ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «WORLD CONFERENCE ON FORESTS FOR PUBLIC HEALTH»

Αθήνα (Πολεμικό Μουσείο) 8 - 11 Μαΐου 2019  


-3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αθήνα (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) 9 Μαΐου 2019 Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel