Η διασύνδεση της επιστήμης με τη διατροφή και την παραγωγική διαδικασία, προκειμένου να αναδειχθεί η αξία των παραδοσιακών προϊόντων, όπως είναι τα προβιοτικά τρόφιμα και η σημασία τους στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αποτέλεσε το αντικείμενο της Ημερίδας με θέμα <ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ>, που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Σάββατο 9 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού Detrop 2013 .