If this message is unreadable, please visit www.geotee.gr/newsletters, to view it through your browser.
Header

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
4ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 (9/2022)


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
04/03/22

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΑΣΩΝ κ. Κ. ΑΡΑΒΩΣΗ
Πραγματοποιήθηκε στις 16/2/2022 τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προέδρου του Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε κ. Σπύρου Μάμαλη Πρόεδρος Δ.Σ, Αλέξανδρος Ρήγας, B’ Αντιπρόεδρος, και των μελών του Δ.Σ κ.κ Μπόκαρη Νικόλαου και Ρήγα Γιοβανόπουλου, με τον Γενικό Γραμματέα Δασών κ. Κων/νο Αραβώση.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

03/03/22

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως εχθές, 02/03/2022, η Οικονομική Υπηρεσία του Επιμελητηρίου προχώρησε στην καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων σε 205 ακόμη δικαιούχους, ωφελούμενους του προγράμματος «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ», με κωδικό ΟΠΣ 5003068, των οποίων εκκρεμούσε η πληρωμή, αφού προηγήθηκε ο σχετικός έλεγχος των δικαιολογητικών από την αρμόδια Επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε και η έγκρισή της από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Επισημαίνεται ότι, μετά την καταβολή των ως άνω εκπαιδευτικών επιδομάτων, ολοκληρώθηκε η πληρωμή όλων των ωφελουμένων που συμμετείχαν στο παραπάνω πρόγραμμα και πληρούσαν τις προϋποθέσεις της Προκήρυξης.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

02/03/22

NEWSLETTER: ΤΕΥΧΟΣ 57ο (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022)
Με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση για τις κυριότερες δραστηριότητες του Επιμελητήριου και των παραρτημάτων του καθώς και για γενικότερα θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος, σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε το 57ο Τεύχος (Φεβρουαρίου 2022) του ανανεωμένου Newsletter του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΔ
Το Επιμελητήριο, με έγγραφό του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητά την άμεση απόσυρση της νέας πρόσκλησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πιστοποίηση Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ).

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

28/02/22

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ
Το Επιμελητήριο, με έγγραφό του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, απέστειλε τις παρατηρήσεις και προτάσεις του επί του σχεδίου της Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής για το Θαλάσσιο Χώρο.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

28/02/22

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου απέστειλε στον Πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) της Ελλάδας παρατηρήσεις και προτάσεις σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή και τις Πολιτικές Αντιμετώπισής της, στα πλαίσια της σύστασης Ομάδας Εργασίας της ΟΚΕ που θα επεξεργαστεί το ζήτημα «Κλιματική αλλαγή και πολιτικές αντιμετώπισής της στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
04/03/22

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Την Πέμπτη 3-3-2022 με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Ν. Λέσβου κ.Χαράλαμπου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Αιγαίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ως κύριος τεχνικός σύμβουλος για επιστημονικά θέματα του αγροτικού τομέα και επαγγελματικά θέματα του γεωτεχνικού κλάδου.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (1/3/2022)
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
04/03/22

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ (4ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2021) - ΕΤΗΣΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ (2021)
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι, με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 0,4%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2021, ενώ σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2020 παρουσίασε αύξηση κατά 7,7%. Σύμφωνα με την εκτίμηση αυτή, το ΑΕΠ το 2021 σε όρους όγκου ανήλθε σε 181,0 δισ. ευρώ έναντι 167,1 δισ. ευρώ το 2020 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,3%.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

04/03/22

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Το Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα με τα οποία ζητεί την προσαρμογή των συστημάτων πολιτικής προστασίας στα ακραία καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Τα φαινόμενα αυτά γίνονται όλο και πιο συχνά, έντονα και επίμονα. Ως εκ τούτου, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της πρέπει να αναλάβουν δράση. Τα συμπεράσματα αυτά αποτελούν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

04/03/22

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Κ.Υ.Δ.
Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ανακοίνωσε την τροποποίηση-συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 11096/18.02.2022 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση των ΚΥΔ, στα πλαίσια του ΟΣΔΕ, για τα έτη 2022-2027.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

03/03/22

Υ.Α. 37/48518/22-2-2022: ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΦΕΚ 924/Β/2022)
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση 37/48518/22-2-2022 «Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

02/03/22

ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ»
Σε δημόσια διαβούλευση στην πλατφόρμα διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναρτήθηκε το προσχέδιο της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης στη Δράση «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» του άξονα προτεραιότητας: Οικονομικός Μετασχηματισμός του Αγροτικού Τομέα που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του ΥΠΑΑΤ. Η διαβούλευση θα λάβει χώρα από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 7 Μαρτίου 2022 και ώρα 12:00 μ.μ..

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

02/03/22

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ως εταίρος του έργου PONTOS, πραγματοποιεί Ημερίδα για το Κοινό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου 2022, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν στην Παρατήρηση της Γης με τη συμβολή του προγράμματος Copernicus μέσω του έργου PONTOS για τη Μαύρη Θάλασσα και το Βόρειο Αιγαίο. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούν, στον τρόπο χρήσης των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του έργου.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

ΓΕΚ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ
Η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση- συζήτηση για την Κλιματική Μεταβολή και τον Πρωτογενή Τομέα και εξέδωσε σχετικό Δελτίο τύπου με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την εκδήλωση.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ 4.3.4. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ» ΤΟΥ Π.Α.Α. 2014-2020
Εκδόθηκε στις 24/02/2022, με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων στη με αριθμ. πρωτ. 5474/23-12-2021 πρόσκληση της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020. Ειδικότερα, η ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής των σχετικών προτάσεων παρατείνεται μέχρι 18/03/2022 από 28/02/2022 που ίσχυε σύμφωνα με την αρχική πρόσκληση.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ Υ.Π.Α.Α.Τ.
Αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, www.minagric.gr, το πλήρες κείμενο της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Τομεακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του ΥΠΑΑΤ για την προγραμματική περίοδο 2021-2025. Το κείμενο θα παραμείνει σε διαβούλευση για τριάντα ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

Υ.Π.ΕΝ.: ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ Υ.Π.ΕΝ.
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

Υ.Π.ΕΝ.: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ
Σε συνέχεια της δημοσίευσης του νέου Κανονισμού Γεωθερμικών Εργασιών και της ΥΑ για τους όρους και διαδικασίες μίσθωσης δικαιωμάτων σε γεωθερμικά πεδία εθνικού ενδιαφέροντος και μη χαρακτηρισμένων περιοχών, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η ΥΑ για τους όρους και διαδικασία εκμίσθωσης των δικαιωμάτων έρευνας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης γεωθερμικού δυναμικού σε γεωθερμικά πεδία τοπικού ενδιαφέροντος και περιοχών γεωθερμικού ενδιαφέροντος (θερμοκρασία μεταξύ από 30 οC ως 90 οC).

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022, ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)
Το Δελτίο Τιμών παρέχει μια μηνιαία περίληψη των τιμών για τα πιο αντιπροσωπευτικά αγροτικά προϊόντα, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022)
Η Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωσε τα στοιχεία για την τραπεζική χρηματοδότηση και τις καταθέσεις της εγχώριας οικονομίας τον μήνα Ιανουάριο 2022.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022)
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Ιανουάριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 31,6%, έναντι μείωσης 5,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2021 με το 2020.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

Υ.Α. 298/49985/23-2-2022: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 10.2.1 «ΓΕΝΕΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ» ΤΟΥ Π.Α.Α. 2014-2020 (ΦΕΚ 864/Β/2022)
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση 298/49985/23-2-2022 «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 481/66703/9.6.2016 (Β’ 1994) υπουργικής απόφασης περί καθορισμού του πλαισίου εφαρμογής της Δράσης 10.2.1, «Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία», του Υπομέτρου 10.2, Μέτρο 10, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

01/03/22

Υ.Α, ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/17185/1069/21-2-2022: ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΦΕΚ 841/Β/2022)
Δημοσιεύθυκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/17185/1069/21-2-2022 «Τροποποίηση και κωδικοποίηση της υπό στοιχεία ΔΙΠΑ/οικ.37674/27-7-2016 υπουργικής απόφασης «Τροποποίηση και κωδικοποίηση της υπουργικής απόφασης 1958/2012 - Κατάταξη δημοσίων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες και υποκατηγορίες σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 1 του ν. 4014/21.9.2011 (Α΄ 209), όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει» (Β΄ 2471)».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το μήνυμα, παρακαλώ πατήστε εδώ.
Παρακαλούμε μην απαντάτε στο παρόν ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα


Αυτό το μήνυμα πληρεί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον αποδέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλώ δεχθείτε τις απολογίες μας για την ενόχληση.