If this message is unreadable, please visit www.geotee.gr/newsletters, to view it through your browser.
Header

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
12ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 (11/2021)


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
09/03/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την επεξεργασία και εξέταση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων "Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές". Στην σύντομη τοποθέτησή του επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό Νομοσχέδιο αλλά αναφέρθηκε και σε προβλήματα που αφορούν κάποιες διατάξεις, τις οποίες ζήτησε να αναθεωρηθούν.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/21

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.Α.Α.Τ. Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ISO 9001 ΣΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΑ (ΜΕΤΡΟ 4.1)
Με μήνυμά του, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι για την πληρωμή των οχημάτων και μηχανημάτων που είναι ρυμουλκούμενα εξετάζεται από τις επιτροπές παραλαβής μόνο η ύπαρξη του ISO 9001:2015 και όχι η ημερομηνία έκδοσης αυτού, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει το Επιμελητήριο, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις πληρωμές του Μέτρου 4.1.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
12/03/21

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Επιμελητηρίου, με έγγραφό του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ζητά διευκρινίσεις αναφορικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης φυτοτεχνικής μελέτης αποκατάστασης των εκτάσεων στις οποίες εγκαθίστανται κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/03/21

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (28/3/2021)
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/03/21

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (12/3/2021)
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/03/21

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ «ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» ΚΑΙ «ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ»
Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ) και ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Κοζάνης, με αφορμή ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, καλούν τους Γεωτεχνικούς – Μέλη τους σε ανοικτή συζήτηση – διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης για τα Μέτρα ‘’Νέων Γεωργών’’ & ‘’Γεωργικών Συμβουλών’’ Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 7 μ.μ.. μέσω της υπηρεσίας ΖΟΟΜ meeting.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/03/21

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ - ΝΥΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προχώρησε στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας από Γεωτεχνικούς του Παραρτήματος για την κατάθεση πρότασης για την αξιοποίηση έκτασης 6.500 στρεμμάτων του Δήμου Καβάλας, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

08/03/21

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (11-3-2021)
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
12/03/21

Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.: ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 3ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 6.1. «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ Π.Α.Α. 2014-2020
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων απέστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις απόψεις και παρατηρήσεις της επί της προδημοσίευσης-κειμένου διαβούλευσης που αφορά την σχεδιαζόμενη "3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020"».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/03/21

ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: ΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΝΔΗΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΛΙΠΑΝΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ» (7/4/2021, 17:00)
Ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ και το Τμήμα Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου πραγματοποιούν διαδικτυακά, θεματική επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Αναπαραγωγή και καλλιέργεια τοπικών ενδημικών φυτών της Κρήτης με καινοτόμο λίπανση ακριβείας», στις 7 Απριλίου 2021, στις 17:00.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/03/21

Δ.Α.Ο.Κ. ΔΡΑΜΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Τμήμα Γεωπονίας και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας σάς προσκαλούν να συμπληρώσετε το παρόν ερωτηματολόγιο. Πρόκειται για πανελλαδική μελέτη των απόψεων των καταναλωτών.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/03/21

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) θεωρεί ότι τα Επιχειρηματικά Πάρκα μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος της Ελληνικής οικονομίας και στην προσέλκυση επενδύσεων. Για το λόγο αυτό το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων που θα κατατεθεί από την Κυβέρνηση το προσεχές διάστημα, θα πρέπει να συγκεκριμένους κεντρικούς στόχους:

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/03/21

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΤΡΙΤΩΝ» (ΤΕΥΧΟΣ 1 - ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2021)
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/03/21

ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΜΕΤΡΟ 6.1 - ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ Β΄ΔΟΣΗΣ
Το Υπ.Α.Α.Τ. ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι στο ΠΣΚΕ έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα συμπλήρωσης του αιτήματος αποπληρωμής των νέων γεωργών της πρόσκλησης του έτους 2016. Επίσης έχουν αναρτηθεί οι οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του αιτήματος πληρωμής β δόσης.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/21

Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. – Π.Ε.Κ.Δ.Υ.: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Στο πλαίσιο συνάντησης με αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2021, η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. και της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις τους για το Σχέδιο Νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/21

ΥΠ.Α.Α.Τ. – Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΟΧ 1/2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 13 ΑΤΟΜΩΝ (7 ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ) ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 8 ΜΗΝΩΝ (ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16-3-2021)
Η Δ/νση Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΥΠ.Α.Α.Τ. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατριών ατόμων (7 Κτηνιάτρων) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης και ειδικότερα για τις υπηρεσίες των τμημάτων αυτής που εδρεύουν στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας και Καβάλας , που δραστηριοποιούνται στον έλεγχο και εκρίζωση της βρουκέλλωσης (μελιταίος πυρετός) 2020. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/21

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ... ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 219
Επωφελούμενο της δικής του εγκληματικής αδράνειας, με άλλα λόγια της επί 35 χρόνια μετά τον νόμο 1650/1986 παράλειψής του να θεσπίσει το ειδικό καθεστώς διαχείρισης των περιοχών προστασίας της φύσης, το ελληνικό Κράτος επιχειρεί τώρα να λύσει το πρόβλημα από τη ρίζα του (!) Να εξαφανίσει δηλαδή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθιστούν προστατευτέες τις περιοχές αυτές, καταστρατηγώντας προκλητικά όχι μόνο την ελληνική αλλά και την ενωσιακή νομοθεσία, για παράβαση της οποίας η χώρα έχει ήδη καταδικαστεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το μήνυμα, παρακαλώ πατήστε εδώ.
Παρακαλούμε μην απαντάτε στο παρόν ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα


Αυτό το μήνυμα πληρεί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον αποδέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλώ δεχθείτε τις απολογίες μας για την ενόχληση.