Αναζήτηση:
Ειδήσεις ΓΕΩΤ.Ε.Ε.->Περιβαλλοντικά Θέματα->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 «BIODIVERSITY»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

5 Ιουνίου 2020: «Biodiversity»

 
  H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου και ο εορτασμός αυτός μας υπενθυμίζει τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος για τον άνθρωπο και την ανάγκη να στηρίζουμε, σαν άτομα και σαν οργανωμένες κοινωνίες, την ανάληψη περιβαλλοντικών δράσεων. Τη φετινή χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επικεντρώνεται στο θέμα της βιοποικιλότητας, «Biodiversity».

  Η βιοποικιλότητα είτε αφορά στα είδη, είτε στα οικοσυστήματα και το τοπίο εν γένει, αποτελεί το ζωτικό θεμέλιο που υποστηρίζει όλες τις μορφές ζωής ή τις συνθέσεις αυτής. Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε. ο όρος βιοποικιλότητα αφορά και  περιλαμβάνει 8 εκατομμύρια είδη φυτών και ζώων, τα οικοσυστήματα που τα στεγάζουν και τη γενετική ποικιλομορφία μεταξύ τους. Η επιστημονική συζήτηση και η αναφορά στη βιοποικιλότητα συνδέεται και με τον κίνδυνο που υπάρχει, ένα στα τέσσερα γνωστά είδη να εξαφανιστεί από τον πλανήτη, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, προκαλώντας αντιστοίχου μεγέθους επιπτώσεις στην ανθρωπότητα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η κατάρρευση των συστημάτων τροφίμων και υγείας που υποστηρίζουν την ανθρώπινη ζωή.
 
  Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ως θεσμοθετημένος Σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, αλλά και σύμβουλός της σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, πιστεύει πως η προστασία και η ανάδειξη της βιοποικιλότητας πρέπει να ενσωματωθεί σε κάθε έργο και δραστηριότητα, καθώς και σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που πραγματοποιείται στη χώρα μας, γιατί αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα σε όλους τους τομείς και ειδικά στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Από το
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκδηλώσεις
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΤΡΟΥΦΑΣ

Αργαλαστή 17 - 19 Ιουλίου 2020 Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου 


-IOBC-WPRS: MEETING ON CITRUS PESTS, DISEASES AND WEEDS

Ναύπλιο (Βουλευτικό) 14 - 16 Σεπτεμβρίου 2020 ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο & άλλοι φορείς 


-3rd EUROPEAN REGIONAL CONFERENCE OF IAEG- EUROENGEO 2020

Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου) 20 - 24 Σεπτεμβρίου 2020 Ελληνική Επιτροπή Τεχνικής Γεωλογίας Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel