Αναζήτηση:
Ειδήσεις-Νέα->Περιβαλλοντικά Θέματα->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

  Με αφορμή ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για επικείμενη αλλαγή του νομικού πλαισίου που αφορά τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κ. Χατζηδάκη, τις προτάσεις του σχετικά με τη θεσμική ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας των εν λόγω Φορέων.

  Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της επιστολής του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έχει ως εξής:


  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
από σχετική ανακοίνωση το Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται, εντός του Φεβρουαρίου, η κατάθεση Σχεδίου Νόμου που θα ρυθμίζει πολλά από τα ζητήματα αρμοδιότητας του Υ.ΠΕ.Ν., μεταξύ των οποίων και το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Φ.Δ.Π.Π.).

  Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Ν.Π.Δ.Δ.), ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη, την προστασία και αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος, την υγεία και ευζωία των ζώων κλπ, θεωρεί πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα πρέπει να μεριμνήσει για την περαιτέρω θεσμική ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, έτσι ώστε αυτοί να δύνανται να ανταποκριθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο ρόλο και τα καθήκοντα που τους έχει αναθέσει η Ελληνική Πολιτεία. Προς την κατεύθυνση αυτή, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προτείνει τα ακόλουθα:
  • Οι Φ.Δ.Π.Π. να συνεχίσουν να υπάγονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Όσες από τις αρμοδιότητές τους είναι κοινές με αυτές των Δασικών Υπηρεσιών, να μεταφερθούν στις οικείες Δασικές Υπηρεσίες.
  • Οι Φορείς Διαχείρισης να αξιολογούνται και να ελέγχονται ως προς την υλοποίηση των στόχων που τίθενται και για την επίτευξη αυτών να προσληφθούν ειδικοί επιστήμονες-τεχνικοί σύμβουλοι που θα επωμιστούν τα προηγούμενα.
  • Η σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων να περιλαμβάνει εκπροσώπους με ισχυρή παρουσία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και εκπροσώπους του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας.
  • Να υπάρξει μέριμνα για το προσωπικό που υπηρετεί ήδη στους Φ.Δ.Π.Π. και να δρομολογηθεί η περαιτέρω ενίσχυση – στελέχωση των εν λόγω Φορέων με νέο επιστημονικό - γεωτεχνικό προσωπικό.

  Επιφυλασσόμενοι να καταθέσουμε στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης επιπλέον προτάσεις, τόσο επί του θέματος όσο και επί των λοιπών διατάξεων του ως άνω Σχεδίου Νόμου, παραμένουμε στη διάθεσή σας οποιαδήποτε επιπλέον σχετική πληροφορία, διευκρίνιση ή συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.


Σπυρίδων Μάμαλης

arab school sex teacher student xnxx
Εκδηλώσεις
Previous Μάιος 2022 Next
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
5 2022
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις:  - 


Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel