Αναζήτηση:
Skip Navigation Links
Ειδήσεις-Νέα->Επαγγελματικά Θέματα->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.

  Με επιστολή του προς τη Διοικήτρια του Ο.Α.Ε.Δ., κ. Μ. Καραμεσίνη, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό των Γεωπόνων Ζωικής Παραγωγής από ορισμένες θέσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτών των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Οργανισμού και ζητά την άμεση τροποποίηση της σχετικής Προκήρυξης.

  Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

  Αξιότιμη κυρία Διοικήτρια,

  με ιδιαίτερη έκπληξη αλλά και δικαιολογημένη αγανάκτηση, διαπιστώσαμε πως, παρά τα όσα είχαμε επισημάνει με την υπ’ αριθ. 2720/25-6-2018 σχετική επιστολή μας, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά ο άδικος και αδικαιολόγητος αποκλεισμός μελών του Επιμελητηρίου μας από ορισμένες θέσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτών των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ..

  Πιο συγκεκριμένα, υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι στην προσφάτως εκδοθείσα υπ’ αριθ. 44204/30-5-2019 Προκήρυξη για το σχολικό έτος 2019 - 2020, προβλέπεται μεν, σε πολλές από τις ΕΠΑ.Σ. του Οργανισμού (π.χ. Καλαμακίου, Πειραιά, Καστοριάς, Φλώρινας, Λέσβου, Σερρών κλπ) η πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικότητας ΠΕ88.03 Ζωικής Παραγωγής (απόφοιτοι Τ.Ε.Ι.), εντούτοις απουσιάζει, παντελώς αδικαιολόγητα, η ειδικότητα ΠΕ88.01 Γεωπόνων κατεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής (απόφοιτοι Πανεπιστημίων).

  Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Ν.Π.Δ.Δ.), ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας επί θεμάτων γεωτεχνικής παιδείας και έρευνας, αλλά και ως φορέας προάσπισης των επιστημονικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του, οφείλει να τονίσει τα εξής:
  • Με βάση τα επιστημονικά εφόδια που αποκτούν στο πλαίσιο των πενταετούς διάρκειας σπουδών τους, οι γεωπόνοι και ιδίως οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της αυτής κατεύθυνσης των υπόλοιπων Γεωπονικών Σχολών και Τμημάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, αλλά και βάσει των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, όπως αυτά ορίζονται στα άρθρα 8 και 9 του Π.Δ. 344/2000 (ΦΕΚ 297/Α’), δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, μεταξύ των άλλων, τόσο στην πρωτογενή ζωική παραγωγή, όσο και στη διαλογή, επεξεργασία, ποιοτικό και τεχνολογικό έλεγχο, μεταποίηση, εμπορία κλπ των προϊόντων ζωικής παραγωγής και τροφίμων.
  • Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. Φ22/75401/Δ4/10-5-2018 (ΦΕΚ 1664/Β’) Υπουργική Απόφαση σχετικά με τις αναθέσεις μαθημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια (αλλά και βάσει των προγενέστερων αυτής Υ.Α.), οι Γεωπόνοι εκπαιδευτικοί (πρώην ΠΕ14.04, νυν ΠΕ88.01), διδάσκουν, με Α΄ Ανάθεση, όλα τα σχετικά με τη ζωική παραγωγή μαθήματα του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος των ΕΠΑ.Λ. (π.χ. Ζωική Παραγωγή, Διατροφή Αγροτικών Ζώων, Εκτροφή Αγροτικών Ζώων, Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων, Μελισσοκομία – Σηροτροφία, Υδατοκαλλιέργειες κλπ).
  • Στο παραπάνω πλαίσιο, άλλωστε, οι μέχρι και το έτος 2017 αντίστοιχες Προκηρύξεις του Ο.Α.Ε.Δ., προέβλεπαν ανελλιπώς τη δυνατότητα πρόσληψης των Γεωπόνων Ζωικής Παραγωγής, προκειμένου να διδάξουν τα σχετικά με την ειδικότητά τους μαθήματα στις ΕΠΑ.Σ. του Οργανισμού.
  • Σύμφωνα με την παρ. 1με του άρθρου 9 του Π.Δ. 344/2000, η απασχόληση των Γεωπόνων σε οργανισμούς, ινστιτούτα και κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για θέματα σχετικά με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, είναι υποχρεωτική.
  • Ο αποκλεισμός των μελών μας από τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις αντίστοιχες ΕΠΑ.Σ., περιορίζει αδικαιολόγητα τη δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης των γεωπόνων και επιπλέον στερεί από τους εκπαιδευόμενους τις διδακτικές υπηρεσίες προσωπικού με υψηλή επιστημονική εξειδίκευση και επαγγελματική πείρα.
  Με βάση όλα τα παραπάνω και επισημαίνοντας ότι ο ως άνω αποκλεισμός των Γεωπόνων Ζωικής Παραγωγής - μελών του Επιμελητηρίου μας είναι εντελώς λανθασμένος επιστημονικά και αντίθετος με το ισχύον νομικό πλαίσιο, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση τροποποίηση της συγκεκριμένης Προκήρυξης. Επιπλέον, δεδομένου ότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 30-5-2019 και λήγει στις 5-6-2019, θεωρούμε ότι η εν λόγω τροποποίηση θα πρέπει να συνοδεύεται από μια εύλογη παράταση της ισχύουσας καταληκτικής προθεσμίας.

  Αναμένοντας τις άμεσες, λόγω του επείγοντος, δικές σας ενέργειες, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή/και συνεργασία επί του θέματος.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Σπυρίδων Μάμαλης

Εκδηλώσεις
Previous Μάρτιος 2020 Next
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
 
 
 
 
 
 
1
2
3ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: Η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»
,Αθήνα (Γαλλικό Ινστιτούτο),Κέντρο Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος , Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας & Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών

4
53ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ FORUM ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
,Αθήνα (Πολιτιστικό Κέντρο ΕΚΠΑ «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας 48 & Σίνα),ΕΚΠΑ

63ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ FORUM ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
,Αθήνα (Πολιτιστικό Κέντρο ΕΚΠΑ «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας 48 & Σίνα),ΕΚΠΑ

7
8
9
10«ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ & ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
,Πάτρα (Αίθουσα του πρώην ΕΛΚΕΠΑ),ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, ΥΠΕΝ, Πράσινο Ταμείο

11ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΙΣΡΟΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
,Αθήνα ( ξενοδοχείο Radisson Blu Park Athens),ΣΠΕΛ, ΣΕΠΥ, ΕΣΥΦ, ΙΟΒΕ

12
13
14
15
16RSCY2020- EIGHTH INTERNATIONAL CONFERENCE ON REMOTE SENSING AND GEOINFORMATION OF ENVIRONMENT
,Κύπρος

17RSCY2020- EIGHTH INTERNATIONAL CONFERENCE ON REMOTE SENSING AND GEOINFORMATION OF ENVIRONMENT
,Κύπρος

18RSCY2020- EIGHTH INTERNATIONAL CONFERENCE ON REMOTE SENSING AND GEOINFORMATION OF ENVIRONMENT
,Κύπρος

19ΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑ»
,Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Τελετών Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.),Ελληνική Δασολογική Εταιρεία

20
21
22
23INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE MEDITERRANEAN PHYTOPATHOLOGICAL UNION
,Λεμεσός Κύπρου,Cyprus University of Technology

24INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE MEDITERRANEAN PHYTOPATHOLOGICAL UNION
,Λεμεσός Κύπρου,Cyprus University of Technology

25INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE MEDITERRANEAN PHYTOPATHOLOGICAL UNION
,Λεμεσός Κύπρου,Cyprus University of Technology

26INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE MEDITERRANEAN PHYTOPATHOLOGICAL UNION
,Λεμεσός Κύπρου,Cyprus University of Technology

27INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE MEDITERRANEAN PHYTOPATHOLOGICAL UNION
,Λεμεσός Κύπρου,Cyprus University of Technology

28
29
30
31
 
 
 
 
 
3 2020
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Αθήνα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών) 29 Απριλίου 2020 Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, Τμήμα Γεωγραφίας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας ΕΚΠΑ 


-ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « CITIES ON VOLCANOES 11»

Ηράκλειο Κρήτης 23 - 27 Μαΐου 2020 Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ, ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης 


-2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΙΑΣ- ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ- ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη (Κέντρο Ελιάς Krinos, Perrotis College- Αμερικανική Γεωργική Σχολή) 28 - 29 Μαΐου 2020 Perrotis College Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel