Αναζήτηση:
Skip Navigation Links
Ειδήσεις-Νέα->Επαγγελματικά Θέματα->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.:  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ
ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.


  Με επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ε. Αχτσιόγλου, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητά την άμεση προώθηση νομοτεχνικής ρύθμισης για την ένταξη των γεωτεχνικών μελετητών στο Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης των παροχών εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας που αυτό προσφέρει.

  Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

  Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

  το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Ν.Π.Δ.Δ.) αποτελεί τον θεσμικό εκπρόσωπο των Γεωτεχνικών Επιστημόνων της χώρας (Γεωπόνοι, Γεωλόγοι, Δασολόγοι, Κτηνίατροι, Ιχθυολόγοι), οι οποίοι και αποτελούν ένα πάρα πολύ σημαντικό τμήμα του επιστημονικού δυναμικού που απασχολείται στο χώρο της εκπόνησης και επίβλεψης μελετών και κατασκευής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, καθώς και της παροχής επιστημονικών και τεχνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

  Σύμφωνα με τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας μας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) αριθμεί περί τα 38.500 μέλη των ανωτέρω ειδικοτήτων, εκ των οποίων οι 13.000 απασχολούνται στον Ιδιωτικό Τομέα, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε ως υπάλληλοι ιδιωτικών εταιριών.

  Με βάση τη σχετική υφιστάμενη νομοθεσία, οι γεωτεχνικοί εργολήπτες δημοσίων έργων έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.), ως πρώην ασφαλισμένοι στο τομέα ΤΣΜΕΔΕ του τέως Ε.Τ.Α.Α.. Υπογραμμίζουμε ωστόσο ότι, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, οι γεωτεχνικοί μελετητές δεν μπορούν να εγγραφούν ως μέλη του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. και να αξιοποιήσουν τις παροχές εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας που αυτό προσφέρει.

  Σημειώνουμε περαιτέρω πως στην παρ. 2 του άρθρου 4 του Καταστατικού του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. (ΦΕΚ 4214/Β’/2016) προβλέπεται ότι ως μέλη του Ταμείου καθίστανται, μεταξύ άλλων, και «πρόσωπα που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με μελέτες, έρευνες, έλεγχο μελετών, επιβλέψεις, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και διοίκηση τεχνικών ή αναπτυξιακών έργων ή άλλες συναφείς υπηρεσίες».

  Για το λόγο αυτό, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Ταμείου εξετάζει τη δυνατότητα υπαγωγής στο Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. και των γεωτεχνικών – μελών του που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπόνησης και επίβλεψης μελετών και παροχής επιστημονικών και τεχνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

  Στο πλαίσιο της ανωτέρω συνεργασίας και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Νομικής Υπηρεσίας του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., κρίθηκε πως για τη διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος απαιτείται νομοτεχνική ρύθμιση, σχέδιο της οποίας, εξ όσων γνωρίζουμε, έχει ήδη αποσταλεί στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  Με βάση όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε για την υιοθέτηση και προώθηση, το συντομότερο δυνατό, της σχετικής νομοτεχνικής ρύθμισης, ενώ θεωρούμε σκόπιμο και τον άμεσο ορισμό συνάντησής σας με εκπροσώπους του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας επί του θέματος.

 Αναμένοντας τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον σχετική πληροφορία, διευκρίνιση ή συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Σπυρίδων Μάμαλης

Εκδηλώσεις
Previous Μάρτιος 2020 Next
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
 
 
 
 
 
 
1
2
3ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: Η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»
,Αθήνα (Γαλλικό Ινστιτούτο),Κέντρο Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος , Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας & Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών

4
53ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ FORUM ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
,Αθήνα (Πολιτιστικό Κέντρο ΕΚΠΑ «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας 48 & Σίνα),ΕΚΠΑ

63ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ FORUM ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
,Αθήνα (Πολιτιστικό Κέντρο ΕΚΠΑ «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας 48 & Σίνα),ΕΚΠΑ

7
8
9
10«ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ & ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
,Πάτρα (Αίθουσα του πρώην ΕΛΚΕΠΑ),ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, ΥΠΕΝ, Πράσινο Ταμείο

11ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΙΣΡΟΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
,Αθήνα ( ξενοδοχείο Radisson Blu Park Athens),ΣΠΕΛ, ΣΕΠΥ, ΕΣΥΦ, ΙΟΒΕ

12
13
14
15
16RSCY2020- EIGHTH INTERNATIONAL CONFERENCE ON REMOTE SENSING AND GEOINFORMATION OF ENVIRONMENT
,Κύπρος

17RSCY2020- EIGHTH INTERNATIONAL CONFERENCE ON REMOTE SENSING AND GEOINFORMATION OF ENVIRONMENT
,Κύπρος

18RSCY2020- EIGHTH INTERNATIONAL CONFERENCE ON REMOTE SENSING AND GEOINFORMATION OF ENVIRONMENT
,Κύπρος

19ΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑ»
,Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Τελετών Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.),Ελληνική Δασολογική Εταιρεία

20
21
22
23INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE MEDITERRANEAN PHYTOPATHOLOGICAL UNION
,Λεμεσός Κύπρου,Cyprus University of Technology

24INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE MEDITERRANEAN PHYTOPATHOLOGICAL UNION
,Λεμεσός Κύπρου,Cyprus University of Technology

25INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE MEDITERRANEAN PHYTOPATHOLOGICAL UNION
,Λεμεσός Κύπρου,Cyprus University of Technology

26INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE MEDITERRANEAN PHYTOPATHOLOGICAL UNION
,Λεμεσός Κύπρου,Cyprus University of Technology

27INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE MEDITERRANEAN PHYTOPATHOLOGICAL UNION
,Λεμεσός Κύπρου,Cyprus University of Technology

28
29
30
31
 
 
 
 
 
3 2020
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Αθήνα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών) 29 Απριλίου 2020 Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, Τμήμα Γεωγραφίας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας ΕΚΠΑ 


-ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « CITIES ON VOLCANOES 11»

Ηράκλειο Κρήτης 23 - 27 Μαΐου 2020 Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ, ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης 


-2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΙΑΣ- ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ- ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη (Κέντρο Ελιάς Krinos, Perrotis College- Αμερικανική Γεωργική Σχολή) 28 - 29 Μαΐου 2020 Perrotis College Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel