ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ISO 9001:2015
  
Αναζήτηση:
Skip Navigation Links
Σημαντικά Νέα->Συνέδρια Ημερίδες - Τρέχον Έτος->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη, 11 Φεβρουαρίου 2019
 
       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ
«Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ»


  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με θέμα «Η προστασία, η ευζωία και η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα: υπάρχουσα κατάσταση και νέοι προσανατολισμοί», την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια  συμμετοχής του στην 11η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία - ZOOTECHNIA, 2019.Βασίλειος Δελησταμάτης, Ταμίας του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Καλαϊτζίδου Μαρία, Ταμίας της Δ.Ε. του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής

  Η ημερίδα ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του κ. Βασίλειου Δελησταμάτη, Ταμία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της εκδήλωσης. Ο κ. Δελησταμάτης επισήμανε ότι το Επιμελητήριο πιστεύει πως είναι αναγκαίο να αλλάξει η νομοθεσία που υπάρχει για τα ζώα στην Ελλάδα, και να τονισθεί ο σημαντικός ρόλος του κτηνιάτρου, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

  Στη συνέχεια, την ημερίδα χαιρέτισε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η Υφυπουργός στον χαιρετισμό της τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει αδιαφορία για την ευζωία και για την προστασία των ζώων, τόσο των ζώων συντροφιάς, όσο και των παραγωγικών ζώων και γενικότερα όλων των έμβιων πλασμάτων στον πλανήτη. Επισήμανε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο έθεσε τα θεμέλια για να αλλάξει η συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζώα αλλά έδωσε και τη δυνατότητα για τη θεσμική θωράκιση της υγείας των ζώων και την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης. Διευκρίνισε ότι σε όλα τα χρόνια εφαρμογής της νομοθεσίας έχουν γίνει ορατές οι αδυναμίες και τα προβλήματά της τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, ενώ η όποια θεσμική αλλαγή υπάρξει θα προέλθει μέσα από συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η Υφυπουργός πληροφόρησε τους παρευρισκόμενους ότι εξετάζεται στο Υπουργείο η κατάθεση ενός νέου νόμου για τα αδέσποτα ζώα αλλά και για τα ζώα συντροφιάς, ο οποίος στο τελικό στάδιο διαμόρφωσής του, περίπου σε έναν μήνα, θα τεθεί σε διαβούλευση. Τέλος, ανέφερε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει κάνει σύμφωνο και πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για να πραγματοποιηθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

  Μετά την Υφυπουργό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Σάββας Αναστασιάδης αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, ο κ. Δημήτριος Τσιάνος, εκπρόσωπος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και κτηνοτρόφος και ο κ. Μενέλαος Γαρδικιώτης, Γραμματέας Αγροτικού του ΚΙΝΑΛ και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..
 


  Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν με την εισήγηση του κ. Δημήτριου Τόντη, Αν. Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφού προηγουμένως ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους εισηγητές της ημερίδας για την παρουσία τους.

  Ο κ. Τόντης μίλησε για τα διεθνή επιστημονικά κριτήρια διαφοροποίησης των περιστατικών στην ευζωία αλλά και στην παραμέληση και κακοποίηση των ζώων. Ανέφερε ότι είναι δύσκολος ο ορισμός της ευζωίας γιατί κάθε είδους ζώου αποτελεί ξεχωριστή οντότητα και κάθε μεμονωμένο ζώο είναι ένα ον με δικαιώματα. Επισήμανε ότι ό νόμος 4039/12 για τα δεσποζόμενα ζώα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς έχει κενά, ενώ τέλος τόνισε πως μόνο με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα μπορέσει να υπάρξει ένα νομοσχέδιο προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Μετά τον κ. Τόντη, τον λόγο πήρε η κα Ευαγγελία Σωσσίδου, Ερευνήτρια Α΄ στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Κτηνίατρος. Η κα Σωσσίδου αναφέρθηκε στην επιστημονική προσέγγιση της ευζωίας των παραγωγικών ζώων σύμφωνα με τα διεθνή και τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Μίλησε για τους δείκτες μέτρησης της ευζωίας και τόνισε πόσο σημαντική είναι η τήρηση των αρχών της ευζωίας γιατί αφορά την ηθική των ανθρώπων, την τήρηση του νόμου, την κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική αλλά και την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων. Τέλος, τόνισε, ότι ο ορισμός της ευζωίας των ζώων προσεγγίζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (επιστήμη, νόμος, κοινωνία, πολιτική, οικονομία) για αυτό είναι δύσκολο να υπάρξει ένας ορισμός για αυτήν.

  Στη συνέχεια, η κα Βασιλική Ζαφειροπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Ζώων Συντροφιάς και Λοιπών Ζώων, του ΥΠ.Α.Α.Τ αλλά και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, μίλησε για την προστασία των ζώων συντροφιάς από την πλευρά του Υπουργείου. Αναλυτικότερα, ανέπτυξε το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας για την προστασία των ζώων και ειδικότερα των ζώων συντροφιάς, αλλά και τις δράσεις που έχει αναπτύξει το Υπουργείο τα τελευταία χρόνια για την προστασία των ζώων και την εφαρμογή του εν λόγω νομοθετικού πλαισίου.
Ακολούθησε η εισήγηση της κα Βασιλικής Μεταξιώτου, Αστυνόμο Α’, η οποία ανέπτυξε τον ρόλο και τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προστασία των ζώων.
Η κα Μαρία Κοντού, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  και τ. Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας «Anim.A.L.» μίλησε για τη φιλοζωία στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, παρουσίασε το πρόγραμμα «Άνθρωποι και ζώα, συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη» το οποίο έχει παρουσιαστεί σε πολλά σχολεία της χώρας, ενώ τόνισε την ανάγκη επένδυσης στην παιδεία γιατί μόνο μέσα από την παιδεία θα αλλάξει η συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζώα.
Μετά την κα Κοντού μίλησε η κα Δήμητρα Παρδάλη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. για το θέμα της λεϊσμανίωσης στους αδέσποτους σκύλους και τους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπιστεί το νόσημα αυτό σήμερα.

  Επόμενος εισηγητής ήταν ο κ. Δημήτριος Δούκας, Συμβασιούχος Διδάσκων στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος εξήγησε γιατί συμβαίνει η κακοποίηση των ζώων από τους ανθρώπους. Τόνισε ότι η κακοποίηση έχει πολλές μορφές επομένως και τα αίτιά της είναι ποικίλα, ενώ σε κάθε περιστατικό κακοποίησης υπάρχουν συγκεκριμένα κίνητρα.

  Μετά τον κ. Δούκα μίλησε η κα Ρόζα Ρούσσου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποιειδών «ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ» για την ελληνική πραγματικότητα στα ιπποειδή σε σχέση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας είναι η μη ιχνηλασιμότητα των ιπποειδών γιατί δεν γίνεται σήμανση αλλά ούτε και καταγραφή τους.

  Ακολούθησε η κα Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, η οποία επισήμανε ότι σύμφωνα με το FBI η κακοποίηση των ζώων είναι δείκτης πρόβλεψης εγκλημάτων και συνήθως πίσω από μία περίπτωση κακοποίησης ζώου υπάρχει πάντα ένα παιδί ή μία οικογένεια που βρίσκεται σε κίνδυνο. Ανέπτυξε τη σχέση που υπάρχει μεταξύ της κακοποίησης των ζώων και διαφόρων ειδών εγκλημάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δικαίου των ζώων της Γενικής Εισαγγελίας της Virginia στην Αμερική, ενώ κατέληξε στο ελπιδοφόρο μήνυμα ότι είναι ορατή πλέον η ανάπτυξη της φιλοζωικής συνείδησης τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα.

  Τελευταία εισηγήτρια ήταν η κα Βασιλική Σαπανίδου, Κτηνίατρος και μέλος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων στην Ελλάδα η οποία μίλησε για τη διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων τόσο ως μέτρο πρόληψης της κακοποίησης όσο και ως διασφάλιση της ευζωίας των ζώων, ενώ τέλος περιέγραψε τη δράση των Εθελοντών Κτηνιάτρων, δηλαδή την ιδιωτική πρωτοβουλία παροχής βοήθειας στα αδέσποτα ζώα διασφαλίζοντας όσο είναι δυνατόν καλύτερα επίπεδα ευζωίας.

  Μετά το τέλος των εισηγήσεων το λόγο πήρε η κα Εύη Καλαϊτζίδου, εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Οργάνωσης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» της Θεσσαλονίκης η οποία μεταξύ άλλων τόνισε την έλλειψη χώρου στη Βόρεια Ελλάδα για την προστασία και φιλοξενία των ζώων.

  Ακολούθησε διάλογος μεταξύ του ακροατηρίου και των εισηγητών, ενώ η λήξη της ημερίδας σηματοδοτήθηκε από τον σύντομο χαιρετισμό του Πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας προς τους εισηγητές και τους ακροατές ευχαριστώντας τους που τίμησαν το Επιμελητήριο με την παρουσία τους.

Ολόκληρη την ημερίδα μπορείτε να την παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη ΕΔΩ 


Από το
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκδηλώσεις
Previous Απρίλιος 2019 Next
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ- Η ΚΑΠ ΜΕΤΑ ΤΟ 2020»
,Κομοτηνή (Αίθουσα «Γιώργος Παυλίδης» Νομαρχία),Παράρτημα Θράκης ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Europe Direct Ξάνθης & Κομοτηνής

2
3
420o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
,Αγρίνιο,Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία (ΕΖΕ)

520o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
,Αγρίνιο,Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία (ΕΖΕ)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE
,Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο Ι.ΒΕΛΛΙΔΗΣ),Πράσινο Ταμείο, Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ»
,Μακροχώρι Ημαθίας (Κέντρο Δήμητρα),Δήμος Βέροιας, ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Σύλλογος Γεωπόνων Ν.Ημαθίας, Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
,Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" (Αριστοτέλους 2, Μακροχώρι Ημαθίας)

620o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
,Αγρίνιο,Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία (ΕΖΕ)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»
,Πάτρα (Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαϊας ),Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ- ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
,Πάτρα (Ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ»)

7ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ- ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
,Πάτρα (Ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ»)

8
9ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΛΙΠΑΝΣΗ- ΘΡΕΨΗ ΕΛΙΑΣ»
,Άγιος Μάμας Χαλκιδικής ( Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ),ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Ένωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής, Επιμελητήριο Χαλκιδικής

ΗΜΕΡΙΔΑ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
,Αλεξάνδρεια Ημαθίας (Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου),Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Μακροχωρίου Ημαθίας ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δ. Αλεξάνδρειας

10ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΚΑΠ ΜΕΤΑ ΤΟ 2020: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ»
,Γρεβενά (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου),Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών, GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με την υποστήριξη του παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. , του Δήμου Γρεβενών και της Αντιπεριφέρειας Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Δ.Μ.

11ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ- ΑΠΟΡΡΕΟΥΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ»
,Θεσσαλονίκη (Αμφιθέατρο 301- Τμήμα Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ.),ΔΠΜΣ Αρχιτεκτονική Τοπίου Α.Π.Θ.

12
13ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΤΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ»
,Θεσσαλονίκη (Περίπτερο 8 της ΔΕΘ),ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με Παιδικούς Σταθμούς

ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ»
,Κοζάνη (Κοβεντάρειο),ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας, Δήμος Κοζάνης

14
15
16
17ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ
,Καλαμάτα (Ξενοδοχείο REX),ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας

18
19ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE
,Χανιά (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικού Δημαρχείου),Πράσινο Ταμείο, Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE

20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
4 2019
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΕΡΓΩΝ»

Αθήνα (Ίδρυμα Ευγενίδου) 8 - 11 Μαΐου 2019 ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών & άλλοι φορείς 


-ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «WORLD CONFERENCE ON FORESTS FOR PUBLIC HEALTH»

Αθήνα (Πολεμικό Μουσείο) 8 - 11 Μαΐου 2019  


-3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αθήνα (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) 9 Μαΐου 2019 Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel