Αναζήτηση:
Ειδήσεις-Νέα->Γεωργία Καλλιέργιες-Φυτική Παραγωγή->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ GLYPHOSATE


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ GLYPHOSATE

   Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, με έγγραφο που απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τονίζει ότι είναι επικτακτική η ανάγκη για την άμεση πραγματοποίηση μιας συνάντησης όλων των αρμόδιων και εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να καθοριστεί η στάση της ελληνικής πλευράς ενόψη της λήψης απόφασης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την επανέγκριση ή μη της ζιζανικτόνου δραστικής ουσίας glyphosate.


   Το πλήρες κείμενο του εγγράφου του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

   Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
   με αφορμή το δημόσιο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την επανέγκριση ή μη της ζιζανιοκτόνου δραστικής ουσίας glyphosate και ενόψει της απόφασης που θα κληθεί να πάρει για το θέμα η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή και, κατά συνέπεια, της αναγκαιότητας καθορισμού της στάσης της ελληνικής πλευράς σχετικά, επισημαίνουμε την μεγάλη σπουδαιότητα της παραπάνω δραστικής ουσίας στην καταπολέμηση ζιζανίων και, κατ’ επέκταση, στη γεωργική παραγωγή, δεδομένου ότι αυτή περιέχεται σε περισσότερα από 60 σκευάσματα γεωργικών φαρμάκων, από 35 τουλάχιστον διαφορετικές εταιρείες.
   Με δεδομένη τη σοβαρότητα του θέματος, πολλοί επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς έχουν παρέμβει επ’ αυτού, τονίζοντας τα προβλήματα που συνδέονται άμεσα με την επανέγκριση ή μη της εν λόγω δραστικής ουσίας. Ενδεικτικά και για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε την από 18-3-2016 ανακοίνωση της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας αλλά και την με αριθμό 49/11-3-2016 επιστολή του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Καβάλας.
   Εκτιμώντας ότι τα βασικά ζητούμενα για τον καθορισμό της στάσης της ελληνικής πλευράς πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή προστασία της γεωργικής παραγωγής, του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών αλλά και του περιβάλλοντος, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η άμεση σύγκλιση, με πρωτοβουλία σας, συνάντησης για την εξέταση του όλου θέματος, με τη συμμετοχή των αρμόδιων πανεπιστημιακών Τμημάτων, της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας, του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.), αλλά και όποιου άλλου φορέα κριθεί από εσάς ότι μπορεί να συνεισφέρει στην λήψη της πλέον επιστημονικά ορθής και τεκμηριωμένης απόφασης.
   Επισημαίνοντας ότι η ως άνω συνάντηση πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα αλλά και της σπουδαιότητας του θέματος, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες επ’ αυτού και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική παραπέρα συνεργασία και πληροφορία.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Σπυρίδων Αν. Μάμαλης

arab school sex teacher student xnxx
Εκδηλώσεις
Previous Μάιος 2022 Next
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
5 2022
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις:  - 


Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel